Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 25 feb 2015

5 tips om nooit meer je pil vergeten te slikken

Hoe vaak hoor je het je vriendinnen zeggen? ‘Sh*t, ik ben mijn pil vergeten!’. Ja, dat kleine suffe pilletje vergeten we maar al te ‘graag’, maar is toch behoorlijk belangrijk indien je nog niet van plan was over een aantal maanden een schattige en kleinere variant van jezelf op de wereld te zetten. Hoe zorg je ervoor dat je nu nooit meer je pil vergeet?

1. Slik op een andere tijd

Vaak vergeet je een pil in de avond. Je bent moe en je denkt dat je alles hebt gedaan nadat je je make-up er af hebt gehaald. Maar nee, het pilletje ligt gewoon nog braaf op je te wachten. Of wat dacht je na een dronken avond uit? Precies. Slik daarom je pil niet in de avond, maar in de ochtend. ‘s Ochtends ben je namelijk meestal toch iets helderder dan in de avond.

2. Leg je strip naast je tandenborstel

Of je tas, schoenen, mascara. Hoe dan ook iets wat je zéker de volgende dag gebruikt. Simpel eigenlijk.

3. Maak een medicijndoosje

Je koopt ze overal, die handige medicijndoosjes waar je meteen voor de hele week je pilletjes kunt aanvullen. Handig voor als je bijvoorbeeld ook iedere ochtend een vitaminepil wegwerkt. Zo doe je alles tegelijkertijd.

4. Zet een wekker

Stel een speciale wekker in (bijvoorbeeld een kwartier voordat je altijd naar je werk gaat) op je iPhone. Gewoon op herhalen zetten via je agenda en je mist nooit meer een pil.

5. Reservestrip

Gooi altijd een reservestrip in je tas zodat als je eenmaal op werk bedenkt dat je te laat bent je hem altijd nog kan innemen. Vaak ben je dan nog prima op tijd, in tegenstelling tot wanneer je het pas in de avond weer kan innemen.

Reageer op artikel:
5 tips om nooit meer je pil vergeten te slikken
Sluiten