Met deze 5 ultieme tips worden je sneakers weer witter dan wit

Zo blij als een kind ben je met je nieuwe witte sneakers. De eerste maand doe je er alles aan om ze zo schoon mogelijk te houden. Maar helaas, het moment breekt aan dat ze eerder zwart zijn dan wit.

Je hebt de neiging om je ooit zulke witte sneakers dan maar om te dopen naar ‘kroeg sneakers’. Wacht nog even met die rigoreuze beslissing want wij hebben wellicht dé oplossing om je sneakers een tweede leven te geven.

Geef je sneakers een tweede leven

Je bent er al achter dat een natte doek geen wonderen verricht voor je sneakers. Gelukkig zochten wij voor je uit welke tips de moeite waard zijn om te proberen:

1. Softgum tegen gele zolen

Zijn de zolen van je platform sneakers geel geworden? He bah. Gelukkig is het op te lossen met een softgum. Deze kan je bij verschillende schoenenwinkels kopen maar ook online kan je ze vinden.

2. Witte wijnazijn en soda voor witte stoffen sneakers

Heb je witte, stoffen sneakers en is de stof vies geworden? Maak een papje door twee delen soda en drie delen witte wijnazijn met elkaar te mengen. Vervolgens smeer je het papje met een schoon borsteltje over de vlekken van je schoenen. Goed insmeren en afspoelen met koud water. Zo goed als nieuw.

3. Shampoo voor vetvlekken op sneakers

Sta je op een feestje en laat iemand een bitterbal (WHY?) op je sneakers vallen? Net zoals met vet haar, is shampoo je redding. Maak een sopje van shampoo en warm water en spoel daarmee de vetvlekken uit je sneakers.

4. De wasmachine voor vieze veters

Zijn je schoenen nog maagdelijk wit maar je zien je veters er eerder uit als een gore reetveter? Stop je veters in een waszakje en doe deze in de wasmachine. Zo bespaar je weer geld op het kopen van nieuwe veters.

5. Voorkom voortaan álles met beschermende spray

We weten het, deze tip heeft geen zin meer voor je huidige sneakers. Mocht je in de toekomst weer witte sneakers kopen, investeer dan in een beschermende spray. Door de spray instaat er een beschermende laag waar vuil en vocht niet doorheen kunnen. Deze koop je voor een prikkie bij de HEMA.

Lees ook: 4 x waarom mannen van vrouwen op sneakers houden

Van den Assem Schoenen

Reageer op artikel:
Met deze 5 ultieme tips worden je sneakers weer witter dan wit
Sluiten