Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 15 mrt 2015

De 5 ultieme to do’s voor de lente begint

We zijn zo klaar met de winter. Nu is het tijd voor de lente. En met de volgende vijf acties kun je alvast je lentegevoel een kickstart geven, zodat jij lekker één stap voor ligt op de rest van de mensen die nog in hun winterslaap verkeren.

1. Ga voor een lekker fris gezicht door je make-up kwasten te reinigen

De make-up kwasten die je elke dag gebruikt, zijn als eerste aan de beurt tijdens een grote voorjaarsschoonmaak. Elke dag zie je op je kwast de overblijfselen van honderden pogingen om Kim Kardashian’s jukbeenderen na te maken, maar schoonmaken ho maar. Je kunt zelf een hele zachte reiniging voor je kwasten maken door ongeparfumeerd afwasmiddel te mengen met extra vierge olijfolie. Wrijf je kwasten door dit mengsel en spoel ze hierna af. Laat je kwasten altijd liggend drogen zodat ze hun vorm behouden.

2. Haal buiten naar binnen voor een frisse wind (maar dan zonder de wind)

Heb je nog een flesje etherische olie liggen van lang geleden en doe je er niks mee? Gebruik het dan om een paar druppels in een brandende kaars te druppelen. Wanneer de olie met de wax samensmelt heb je je eigengemaakte geurkaars wat zorgt voor een frisse lentegeur. En afhankelijk van welke olie je gebruikt, kan het ook nog extra voordelen bieden zoals ontspanning, kalmering of juist een oppepper.

3. Geef je lokken een beetje TLC

Tegen de tijd dat de winter op zijn eindje loopt, kunnen je lokken ook wel wat extra verzorging gebruiken. En wanneer je voor ogen hebt om in de zomer de waves van Blake Lively te hebben kun je maar beter op tijd actie ondernemen. Snuffel eens lekker rond op Beautify en ga op zoek naar de beste DIY haarmaskers.

4. Slaap op lekker schone lakens

Wanneer je genoeg slaapt zie je er uitgerust, fris en lente-achtig uit. Maar hoe vaak was je je kussenslopen? Elke nacht komt er olie van je haar en gezicht op te zitten, wat inhoudt dat er miljoenen bacteriën op je kussensloop zitten. Ieuwww. Was je kussenslopen in ieder geval om de paar dagen, maar sla liever een aantal extra kussenslopen in zodat je ze elke avond kunt verschonen.

5. Skip het wintereten

Na een lange koude winter komt de boerenkool en hutspot je neus uit. Gelukkig duurt het weer een aantal maanden voordat je weer aan deze maaltijden moet geloven. Kickstart je lentegevoel met een lekkere zoete smoothie. En bedenk dat je binnenkort weer lekker in het zonnetje over de markt kunt slenteren op zoek naar het lekkerste verse fruit voor in je smoothie. Probeer eens een groene smoothie wanneer je je echt gezond wilt voelen.

Reageer op artikel:
De 5 ultieme to do’s voor de lente begint
Sluiten