Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 16 okt 2017

Dit zijn de 5 leukste terrasjes van Amsterdam

Amsterdam is het fijnst in het zonnetje, op een terras met een koud drankje in hand. En mocht het nou net zo zijn dat Amsterdam rijk gevuld is met heerlijke terrassen, waar je vaak langer blijft hangen dan je in eerste instantie van plan was. Begrijpelijk, want sommige terrassen zijn te gezellig om bij weg te gaan.

Het zijn er bijna teveel om te benoemen, maar we hebben toch een top vijf (in willekeurige volgorde) van onze favoriete terrassen voor jullie samengesteld:

Café Fonteyn

Een heerlijk terrasje met uitkijk op de Nieuwmarkt. Dit terras is erg bekend bij Amsterdammers en is daarom altijd gezellig druk. Met lange tafels, is het de bedoeling dat je aanschuift. Dit terras smeekt om bier en bitterballen en heeft van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat volle zon.
Locatie: Nieuwmarkt 15

Waterkant

Geïnspireerd door dé Waterkant in Paramaribo, is Waterkant een plekje om te genieten van zon, gezelligheid en heerlijk Surinaams eten. Het terras ligt achter een parkeerterrein aan de Marnixstraat, aan het water. Het terras is groot, de sfeer is goed en als het zonnetje schijnt, ben je verzekerd van een kleurtje. Het terras krijgt namelijk volle zon.
Locatie: Marnixstraat 246

Skylounge

De Skylounge hoort bij het Hilton Hotel Double Tree. Een tikkeltje aan de dure kant, maar het uitzicht maakt alles goed. Met uitkijk op bijna heel Amsterdam, is de Skylounge zeker een bezoekje waard. Privé, zakelijk of gezellige borrel, het kan allemaal bij Skylounge. Een echte kosmopolitische ervaring met heerlijk eten en SATC-waardige cocktails.
Locatie: Oosterdoksstraat 4

Westergasterras

Het Westergasterras is op het historische en groene stukje van het Westergasterrein. Het is een groot terras, perfect geschikt voor grote groepen. Maar heeft ook een stukje aan het water met zitzakken, waar je in de zon kunt liggen met je hapje en drankje. Puur genieten.
Locatie: Klönneplein 4

Café restaurant Riva

Dit restaurant is een tikkeltje aan de chique kant, maar verdient een benoeming vanwege het waanzinnige terras. Het terras ligt op het water van de Amstel, waardoor je met een bootje kunt aanmeren of vanaf het terras zo het water in kunt springen. Riva heeft een fijne kaart en een uitgebreide wijnmenu. Het is zeker een bezoekje waard.
Locatie: Amstelboulevard 1

LEES OOK: Dit zegt je favoriete drankje tijdens het uitgaan over je

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste terrasjes van Amsterdam
Sluiten