5 geweldige vitamines waar je mooier van wordt

Dat vitamines goed voor je zijn is niks nieuws. Maar wist je ook dat je er mooi van wordt? Deze vitamines zijn onmisbaar in je beauty routine.

Vitamine A tegen acné

Vitamine A, ook wel bekend als retinol, is misschien wel de beste anti-acné behandeling die er is. Het vermindert de overproductie van sebum (de olie de je lichaam produceert) wat ervoor zorgt dat poriën verstopt raken. Ook helpt het nieuwe (acné-vrije) huidcellen aan te maken. Dus wanneer je last hebt van een vette huid met veel puistjes is vitamine A je redding. Je vindt de vitamine in melkproducten, vis en donkergekleurd fruit en groente. Ook zit het in multi-vitamines en verschillende crèmes.

Vitamine C tegen rimpels

Vitamine C heb je niet alleen nodig bij een verkoudheid, maar ook tegen de veroudering van je huid. Crèmes met drie tot vijf procent vitamine C in zich helpen rimpeltjes te voorkomen. En daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen toch? Vitamine C helpt ook zonschade te verminderen, breng daarom een moisturizer met vitamine C aan voor je zonnebrandcrème. Wanneer je wil weten of de crème veel vitamine C bevat, kijk dan hoe hoog het op de ingrdiëntenlijst staat. Hoe hoger het op de lijst staat, hoe meer ervan in de crème zit.

Vitamine E tegen een droge huid

Heb je door de winterse kou last van een droge huid? Dan is vitamine E je redding. Je vindt de vitamine in zonnebrandcrèmes en after sun producten. Vitamine E is ook in capsules te koop, wanneer je deze openmaakt heb je de vitamine in de meest geconcentreerde vorm. Ideaal voor je droge huidje.

Vitamine K tegen donkere kringen

Wanneer je altijd last hebt van donkere kringen, hoeveel je ook slaapt, dan is vitamine K het ingrediënt voor jou. Zoek naar een oogcrème die de vitamine bevat, en check of de vitamine hoog op de ingrediëntenlijst staat. Het duurt even voordat je resultaat ziet, maar ongeveer na een maand kun je de eerste veranderingen verwachten.

Zink voor gezonde nagels

Veel huidcellen hebben zink nodig om goed te kunnen groeien. Voor je nagels geldt dat een tekort aan zink kan leiden tot het splijten van je nagels, en dat ze langzamer groeien. Wanneer je deze problemen hebt, eet dan wat meer voedingsmiddelen die zink bevatten zoals noten, bonen en granen.

Reageer op artikel:
5 geweldige vitamines waar je mooier van wordt
Sluiten