5 weetjes over striae die je een echt zullen geruststellen

Je staat onder de douche en opeens zie je iets wat je eerder nog niet had: striae. Je baalt direct van die lelijke paarse strepen. Maar deze weetjes gaan je hoe dan ook geruststellen, want piekeren om een paar leeuwinnenstreepjes is zó 2015:

1. Bijna élke vrouw krijgt er vroeg of laat last van

Zelfs Shakira, Halle Berry, Jessica Alba en Victoria´s Secret modellen hebben hier en daar een paar strepen op hun lichaam staan. Het is natuurlijk niet leuk als je er een paar vindt op je heupen maar spreek jezelf dan streng toe met de volgende woorden: ´iedereen heeft het!´

2. En heel veel mannen ook

Dus wees maar niet bang dat hij je borsten opeens minder mooi vindt door die paar lijntjes. De kans is namelijk groot dat hij het niet eens ziet. En daarbij hebben heel veel mannen het ook op hun billen of onder hun oksels.

3. Je striae wordt minder zichtbaar

Dit kan wel een hele tijd duren maar uiteindelijk zullen de paarse/rode lijntjes veranderen in witte lijntjes. En daardoor vallen ze bijna niet meer op. Geef het daarom de tijd want het wordt echt minder.

4. Het heeft niet perse iets met ´dik zijn´ te maken

Striae is namelijk een gevolg van een snel groeiend lichaam. Dit kan dus ook zomaar tijdens je puberteit gebeuren op je heupen en borsten. Maar het ook tijdens een zwangerschap of als je spieren in een korte tijd groter worden. Praat jezelf dus niet aan dat dik bent, onzin.

5. #loveyourlines

Dat was de boodschap in oktober 2015 op Instagram. Om er van te gaan houden wordt misschien lastig, maar accepteren is al een hele stap voor sommige vrouwen onder ons.

LEES OOK: Op deze barbie kun je stickers plakken van cellulitis, striae, acné en tattoos

Reageer op artikel:
5 weetjes over striae die je een echt zullen geruststellen
Sluiten