5 x beautytrends die nooit van de catwalk af komen

Net zo veranderlijk als het weer, trends. Denk je er net een paar te kennen begint er alweer een nieuw seizoen met de bijbehorende trends. En hoe hard je ook naar de catwalk plaatjes kijkt. sommige trends halen het niet tot de straat. Dit zijn de vijf meest opvallende.

1. Eyeliner art
We zien de eyeliner heel veel, maar eigenlijk altijd in een wing vorm, als een dun streepje of hooguit een wat heftigere cat eye. We doen ons best om een lijntje zo dicht mogelijk bij onze wimperrand te zetten en deze ook zo netjes mogelijk te tekenen. Echter op de catwalk zien we vaak bizarre vormen, lijnen die van de randen af staan en lijntjes met veel hobbels en bobbels. En ondanks dat we het een fijn idee vinden als er een dag zou komen waarop we het lijntje niet meer perfect hoeven te tekenen, gaat die dag er waarschijnlijk nog lang niet, of misschien wel nooit, komen.

2. Gewafeld haar
Het is heel logisch dat we gewafeld haar veel voorbij zien komen op de catwalk. Het geeft een geweldige textuur en een daverende hoeveelheid volume. En dat zorgt weer voor een picture perfect op de catwalk. Maar in het echte leven op straat zie je ‘m vrijwel nooit. Terwijl we toch allemaal streven naar volume en textuur. En ondanks dat de haarstylist van Lauren Conrad het nog wel eens heeft geprobeerd, maar helaas is het een trend die altijd in de jaren 80 blijft hangen.

3. Zwarte lippenstift
We schreven er laatst nog over, dé meest opvallende kleur op de catwalk. Hoewel veel gothic meisjes het dragen zag je het ook terug komen bij Jenny van Gossip Girl. Het geeft iedere vrouw een rauw en hipster randje. Maar ondanks dat de zwarte lippenstift de catwalk domineerde doet het niemands complexie echt goed. Helaas.

4. Vettig of zeiknat haar
De wetlook kan echt super hot zijn, maar echt het overdreven natte haar, met slierten om je hele hoofd heen? Nee daar gaat niemand voor. We streven naar schone haren en glanzende lokken. Niet naar dit. Overigens staat het op de catwalk vaak geweldig met een boyish look.

5. Klonterige mascara
Momenteel super hot op de catwalk: de klonterige wimpers. Maar als we dit in het echte leven zouden dragen zou iedereen vragen waarom we zulke spinnenpoten hebben gemaakt met onze mascara. Of je krijgt te horen dat het tijd is voor een nieuwe mascara. In de mascara vakken zul je ook nooit een mascara zien liggen voor klonterige wimpers. Een mascara voor gesepareerde wimpers daarintegen wel. Nee ook deze trend blijft op de catwalk.

Reageer op artikel:
5 x beautytrends die nooit van de catwalk af komen
Sluiten