5 x de meest fantastische natuurlijke mooimakers

Crèmes, serums, cleansers en wat al niet meer. We hebben meestal een hele voorraad potjes en flesjes in de kast staan om ons mooi te maken. Maar wist je ook dat de natuur tal van mooimakers biedt?

Rozemarijn

Rozemarijn bevat veel anti-oxidanten en werkt ontstekingsremmend. Ideaal voor een gevoelige huid en wanneer je last hebt van infecties. Het beste is om je eigen oplossing te maken. Dit kun je doen door de stengels in een klein flesje avocado-olie te doen, en dit te laten ‘trekken’. Dit mengsel breng je direct aan op gevoelige en ontstoken plekken. Je kunt ook van binnenuit werken. Laat de stengels dan vijf minuten in heet water trekken, en drink er ‘thee’ van.

Granaatappel

Granaatappel is een geweldige natuurlijke beschermer tegen UV-stralen en werkt ontstekingsremmend. Je kunt de granaatappel verwerken in een salade of granaatappelsap drinken. Wanneer je twee weken voordat je op vakantie gaat begint met het drinken van het sap versterk je de weerstand van je huid waardoor je beter beschermt bent tegen de zon.

Zoethout

Ook zoethout is ontstekingsremmend, plus het vermindert irritaties in de huid. Het werkt ook verhelderend op je huid. Voor het beste effect kun op de wortels kauwen, maar er is ook thee van en drop.

Mariadistel

Mariadistel helpt het verminderen van de afbraak van collageen en elastine, waardoor de huid er steviger en jonger uit blijft zien. Je kunt de zaden van de mariadistel puur eten door ze te malen en bijvoorbeeld over je muesli te strooien. Ook is het in capsules te krijgen, waar het vaak samen met andere voedingsstoffen of planten inzit.

Olijfolie

De vetten die je eet zijn de vetten die je huid maken. Wanneer je huid droog is en extra hydratatie nodig heeft, denk dan eens aan een rijke en volle olijfolie vol anti-oxidanten, vitamine E en Omega 9 vetzuren. De Omega 9 vetzuren uit olijfolie zorgen voor een elastische celwand en daarom een mooiere huid. Wanneer je een olijfolie uitkiest, kijk dan of er een bezinksel op de bodem ligt. Dit bezinksel is van toegevoegde waarde omdat het vol zit met polyfenolen, wat de meest krachtige anti-oxidanten zijn. Zorg ervoor dat je organische, koudgeperste olijfolie hebt. Deze kun je gebruiken als oogmake-up remover, als haarmasker en om je gevoelige hoofdhuid te kalmeren. Ook kun je het als een body-olie gebruiken wanneer je er wat druppeltjes van je favoriete essentiële olie doorheen mengt. En wanneer je de olie mengt met suiker heb je een heerlijke natuurlijke body scrub.

Reageer op artikel:
5 x de meest fantastische natuurlijke mooimakers
Sluiten