Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 25 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

5 x geniale en originele tips om af te vallen zonder veel moeite te hoeven doen

Dan kan niet, denk je misschien. Dus wel! Met deze tips val je gewoon af zonder er (gelukkig) al te veel moeite voor te hoeven doen. En het beste is nog wel: alles is wetenschappelijk bewezen. Science rocks!

1. Ruiken

Ruik aan groene appels, bananen, peperpunt of vanille wanneer je honger hebt. Het ruiken van neutrale, zoete geuren doet ons hongergevoel afnemen. Ons brein denkt dan namelijk al snel dat we daadwerkelijk iets lekkers aan het verorberen zijn (stupid, stupid brain).

2. Slaapkamer geheimen

Zorg dat je je slaapkamer zo donker mogelijk houdt, investeer in een slaapmasker en zorg dat je minstens een half uur voor het slapen gaan je laptop en mobiel niet meer aanraakt. Door licht van buiten of vanaf je apparaten slaap je onrustiger en door die onrust ga je op vreemde tijden eten (a.k.a nachtelijke uitstapjes naar de koelkast).

3. Eet van blauwe borden

Vooral op momenten waarvan je weet dat je eigenlijk wel drie borden op kunt. De truc? Blijkbaar eten we meer wanneer de kleur van ons eten overeen komt met de kleur van ons bord. Blauw voedsel komt weinig voor in de meeste van onze maaltijden waardoor je meteen het contrastvoordeel meepakt. Ook kleinere borden helpen bij het minderen in hoeveelheden eten.

4. Einde van de tafel

Ga tijdens etentjes aan het einde van de tafel zitten. Is het je wel eens opgevallen dat al het lekkere eten vaak in het midden van de tafel staat? Juist. De hele tijd mensen aan tafel vragen of ze ‘nog een handje chips’ aan willen geven gaat op een gegeven moment irriteren en tja.. hoe suf het ook klinkt, je gaat er minder van eten.

5. Drink wijn (winnende tip)

Geen grapje. Uit onderzoek bleek dat vrouwen die dagelijks aan een glaasje wijn nipten minder calorieën innamen over tijd en daarbij hebben wij vrouwen meer moeite met het verwerken van alcohol dan mannen waardoor we tijdens het eten ook al minder hongerig worden. Long live the booze.

Reageer op artikel:
5 x geniale en originele tips om af te vallen zonder veel moeite te hoeven doen
Sluiten