5 x redenen dat warme chocolademelk goed is voor je gezondheid

Wat blijkt? Het meest populaire winterdrankje, warme chocolademelk, is helemaal niet slecht voor je. Het houdt je niet alleen warm tijdens de koude wintermaanden, maar blijkt ook veel voordelen voor je gezondheid te hebben:

Het geeft je hersenen een boost

Onderzoek wijst uit dat het drinken van warme chocolademelk ervoor kan zorgen dat je hersenen een boost krijgen en de algemene gezondheid van je hersenen verbetert. De flavonoïden (organische verbindingen) in warme chocolademelk verhogen de bloedtoevoer en zuurstof naar je hersenen waardoor je letterlijk beter na kunt denken. Als je je geheugen wilt verbeteren, kun je twee kopjes warme chocolademelk per dag drinken.

Het zit boordevol antioxidanten

Naar aanleiding van een onderzoek van een universiteit bleek dat warme chocolademelk meer antioxidanten bevat dan groene thee en wijn. Het bevat ook meer antioxidanten dan een reep chocolade, omdat de oxidanten bij het opwarmen vrijkomen.

Je verbetert je humeur

Chocolade (en daarbij ook warme chocolademelk) is een bekende bron die je humeur verbetert. Dit zalige drankje helpt stress, angstgevoelens en depressie tegen te gaan. Warme chocolademelk stimuleert de aanmaak van endorfinen die je direct gelukkiger laten voelen.

Het is goed voor je slagaderlijke gezondheid

Huh? Ja echt, warme chocolademelk is goed voor je slagaderlijke gezondheid. De flavonoïden nemen de kans op hartziektes af door je bloeddruk te verlagen en je aderen te verbeteren. Drink echter niet meer dan twee kopjes per dag om een teveel aan suiker in je lichaam te voorkomen.

Het kan je helpen gewicht te verliezen

Als je een paar kilo wilt verliezen, is warme chocolademelk een drankje dat je gemakkelijk kunt drinken omdat het niet veel calorieën bevat. Maak wel een gezondere variant door amandelmelk te gebruiken en dit te mixen met cacaopoeder. Zorg dat je geen suiker gebruikt, want dit is natuurlijk niet al te goed voor je. Lust je het écht niet zonder suiker? Dan kun je altijd nog kiezen voor zoetstof. En genieten maar van je heerlijke én gezonde, warme drank.

Reageer op artikel:
5 x redenen dat warme chocolademelk goed is voor je gezondheid
Sluiten