5 x makkelijke tips om zonder krultang alsnog volume in je haar te creëren

Helaas beschikken we 's ochtends meestal niet over zeeën van tijd en schiet het doen van ons haar er nogal eens bij in. Vooral een uitgebreide krulsessie om volume te creëren is in de ochtend vaak een mission impossible. Gelukkig hebben we hier vijf manieren waarop je zelfs zonder krultang ervoor kunt zorgen dat je haar er vol en volumineus uitziet.

1. Laagjes

De makkelijkste manier om volume in je haar te krijgen, is door je haar in laagjes te laten knippen. Vraag aan je kapper of hij vooral lagen aan de voorkant knipt. Zo creëer je wel volume maar blijft de lengte van je haar intact.

2. Highlights

Highlights aan de onderkant van je haar in één of twee tinten lichter dan je eigen haarkleur geeft de illusie van voller haar. We hebben het hier niet over een ombré want daarbij is het kleurverschil meestal een stuk opvallender.

3. Föhnen

In plaats van je haar gewoon te föhnen tot dat het droog is, föhn je je haar met deze techniek totdat het 80 procent droog is. Daarna gebruik je een paddle brush om je haar in tegengestelde richting te föhnen. Pak hiervoor een gedeelte van je haar aan de linkerkant en gooi het over je hoofd naar de rechterkant. Föhn het dan die kant op en laat het een paar seconden afkoelen. Wanneer je haar weer afgekoeld is gooi je je haar weer terug. Doe dat vijf keer voor allebei de kanten.

Voor nog meer volume kun je een volumespray gebruiken bij de aanzet van je haar voordat je gaat föhnen. De punten van je haar geef je meer volume door ze over je vinger naar binnen toe te rollen.

4. Volumepoeder

Door een volumepoeder te gebruiken bij de aanzet van je haar creëer je in een handomdraai meer volume. Til hiervoor het bovenste gedeelte van je haar op en zet dit vast met een clipje. Strooi dan wat poeder (niet teveel!) over de zichtbare haarwortels en masseer dit goed in. Het is niet erg als dit er getoupeerd en pluizig uitziet want je kamt het gedeelte van het haar wat je hebt vastgezet eroverheen.

5. Clip-in extensions

Het is een beetje smokkelen maar het werkt wel: Clip-in extensions. Deze zijn heel gemakkelijk (onzichtbaar) te bevestigen in je haar. Je kunt ze langer dan je eigen haar nemen voor extra verlenging, maar ook in dezelfde lengte is een goede optie aangezien je je haar zo een mega volume boost geeft.

Reageer op artikel:
5 x makkelijke tips om zonder krultang alsnog volume in je haar te creëren
Sluiten