Isis van Graas
Isis van Graas Travel 4 feb 2020

Binnenkort in je eentje op reis? Dit zijn de 5 bestemmingen die perfect zijn voor een soloreis

Omdat het maken van een soloreis bij velen bovenaan de bucketlist van 2020 staat, zijn we op zoek gegaan naar de fijnste bestemmingen om alleen naartoe te reizen. Zowel landen binnen als buiten Europa zijn geschikt om in je eentje een bezoek aan te brengen. Benieuwd welke bestemming het beste bij jou past? Lees dan snel verder.

Ben jij van plan om binnenkort alleen op reis te gaan, maar heb je geen flauw idee waar naartoe? De juiste bestemming kiezen voor je soloreis kan nogal lastig zijn, dus hebben wij het voorwerk gedaan.

Soloreis bestemmingen

Heb je zin om de drukte van de stad te ontwijken en even helemaal te relaxen in een tropisch oord? Dat is een fantastisch idee en kan je helemaal zelf plannen, zonder stress te ervaren. Ook als je juist wél graag onder de mensen bent tijdens je soloreis zijn er veel geschikte bestemmingen te vinden.

1. Mexico

Misschien denk je niet gelijk aan Mexico wanneer je denkt aan een soloreis. Sommige delen wil je dan ook niet alleen bezoeken, maar andere delen van Mexico zijn juist wel erg leuk. Denk aan Yucatan Peninsula of Mexico Stad. Ook is de badplaats Tulum de laatste tijd erg in trek bij vakantiegangers, dus daar ontmoet je zeker leuke mensen.

2. Kosovo

Tussen Albanië, Montenegro en Noord-Macedonië ligt Kosovo. Het fijne aan dit land is de gastvriendelijkheid, waardoor je je zelden alleen gaat voelen. Het volk staat erom bekend met iedereen een praatje te willen maken, perfect voor mensen die op soloreis zijn.

3. Canada

Canada is mega groot en dus is er veel te beleven. Wist je dat er zelfs een treinrit bestaat die door het hele land gaat? De meeste soloreizigers die Canada als bestemming kiezen, nemen deze trein om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien en andere reizigers te ontmoeten.

4. Zweden

Ga je voor het eerst alleen op reis en vind je bestemmingen buiten Europa nog iets te spannend? Ga dan op avontuur is het prachtige Zweden. Leuk feitje: iedereen zegt ‘Hej!’ tegen elkaar, ook als ze elkaar niet kennen. Qua cultuur lijkt Zweden een beetje op Nederland en de natuur en steden zijn adembenemend mooi.

5. België

Nog een bestemming die perfect is voor een eerste soloreis, is België. Onze zuiderburen hebben net als wij veel leuke steden dicht bij elkaar gelegen, denk aan Antwerpen, Gent en Brussel. Hoe wij bezitten over grote stukken polder en weiland, hebben onze zuiderburen ontzettend mooie bosgebieden waar je een échte frisse neus kan halen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Binnenkort in je eentje op reis? Dit zijn de 5 bestemmingen die perfect zijn voor een soloreis
Sluiten