5x waarom we beter onze groene thee kunnen vervangen voor Matcha thee

Groene thee is nu natuurlijk eigenlijk alweer een beetje te lang hip geweest en dat vraagt om iets nieuws. En wat voor iets. Stiekem heb je het misschien al weer eens voorbij zien komen, Matcha thee of de Matcha latté. Maar wat is er nu precies zo boeiend aan dat troebele groene drankje? Meer dan je zou denken, want wij gaan zo snel mogelijk overstappen. En wel hierom:

1. Het gaat de term superfood voorbij

Kennen we ze nog? De superfoods? Ze stonden vooral bekend om hun hoge waardes antioxidanten. En ja, de superfoods zijn inderdaad een beetje achterhaald, maar het gaat om het idee. Zo bevat een glas Matcha thee zes keer zo zoveel antioxidanten dan een handje Goji bessen en bevat Matcha thee ook nog eens 137 keer meer antioxidanten dan normale groene thee. Wauw.

2. Het zorgt voor ontspanning en concentratie tegelijkertijd

Matcha bevat L-theanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je kalmeert, je blijer voelt en alert blijft. Handig dus als je even geen zin meer hebt in koffie maar nog wel je paper wil afmaken voor je naar bed gaat.

3. Het voorkomt kanker

Dit is helemaal spannend. Matcha zou kankerbestrijdende bestanddelen bevatten. Ja, we zijn al aan het bestellen..

4. Het is goed voor je huid

Groene thee staat altijd al bekend om zijn goede werking op de huid, maar Matcha gaat nog net ietsje verder. Het werkt als het ware steriliserend. Een kopje Matcha na het eten voorkomt bijvoorbeeld een slechte adem en de antioxidanten hebben een positief effect op de huid.

5. Het laat je kater verdwijnen als sneeuw voor de zon

De groene thee beschermt namelijk de lever van alcohol. Een grote kop Matcha thee zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren niets meer voelt van je kater. Wanneer we een kater hebben, hebben we voornamelijk een tekort aan vocht en antioxidanten. En dat is nu net wat Matcha thee precies bevat. Toch een behoorlijk invloedrijk drankje.

Reageer op artikel:
5x waarom we beter onze groene thee kunnen vervangen voor Matcha thee
Sluiten