5x waarom gin-tonic gewoon hartstikke goed voor je is

Gin-tonic blijft één van de populairste drankjes van deze tijd. Naast dat het super hip is, zitten er nog veel meer voordelen aan dit heerlijke drankje. Zo is er een wereld gin-tonic dag en was het het favoriete drankje van Frank Sinatra. Classy en chic tegelijkertijd, toch!? Als klap op de vuurpijl, blijkt gin-tonic ook nog eens goed voor je te zijn. Reden genoeg om dit drankje écht niet te laten staan.

1. Natuurlijke producten

Gin bevat veel natuurlijke producten. Het bestaat voornamelijk uit jeneverbes. Dat klinkt als fruit, en fruit is goed voor je.

2. Een stralende huid

Jeneverbessen zitten vol antioxidanten. Antioxidanten verbeteren je gezondheid en helpen veroudering tegen te gaan. Geen rimpels of een verouderde huid voor jou.

3. Betere stofwisseling

Doordat gin kinine bevat is het niet slecht voor je spijsvertering. Daarnaast werd het vroeger gebruikt tegen kanker, malaria en koorts. Ook als je ziek bent en je toch echt wel uit wilt in het weekend, kun je gewoon een glaasje gin-tonic inschenken.

4. Genoeg vitamines

Gin-tonic bevat vitamine C, ook stop je er vaak een schijfje citroen of limoen in. Je drankje bevat hiermee een een overvloed aan vitamine C. Laat vitamine C nou juist beschermen tegen kanker, hartaandoeningen en een hoge bloeddruk. Mocht je liever een schijfje komkommer in je drankje gooien, zit je ook goed. Komkommer bevat vitamine B, dit is goed tegen diabetes én helpt ook nog eens tegen een kater.

Weinig calorieën

Oké, iedereen weet dat alcohol niet héél goed is voor de lijn, maar gin-tonic valt wel in het rijtje van alcoholische versnaperingen die weinig calorieën bevatten.

Cheers.

LEES OOK: Op deze manier is water drinken nooit meer saai

Reageer op artikel:
5x waarom gin-tonic gewoon hartstikke goed voor je is
Sluiten