Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 27 jan 2015

5x wanneer je écht uit je comfort zone mag stappen

Nee, we houden er inderdaad niet bepaald van om ons ongemakkelijk te voelen in situaties. Tuurlijk, je mag een avondje kiezen voor sneakers in plaats van pumps wanneer je uit gaat, maar ongemak vermeiden omdat je bang bent is zonde. Hierdoor lopen we kansen mis, simpelweg omdat we te bang zijn om te proberen, te bang zijn om te falen en te bang zijn om te zien wat de uitkomst zal zijn. Wanneer mogen we niet meer onze comfort zone in de weg laten zitten?

Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer

Say what? Inderdaad. Je mag heus even gluren op je telefoon, al is het maar om te doen alsof je druk bezig bent met andere dingen. Maar durf ook je telefoon even weg te stoppen en om je heen te kijken. Kijk uit het raam, kijk naar de mensen en durf een gesprekje te voeren met mensen om je heen. Het kan zomaar jouw dag of die van een ander maken. En wie weet ontmoet je wel een bijzonder iemand.. Hoe je dat doet? Geef iemand een complimentje, lach iemand toe, begroet. Je hoeft heus je levensverhaal niet spontaan te delen, maar een babbeltje hier en daar kan nooit kwaad.

Wanneer je naar het buitenland afreist

Ben jij zo’n geluksvogel die naar het buitenland kan voor wat voor reden dan ook? Maak er dan goed gebruik van. Natuurlijk ga je thuis missen, maar maak er het beste van wanneer je daar bent. Je bent tenslotte op avontuur. Probeer nieuw eten, ga een stuk klimmen, bezoek een museum, ga chillen op het strand en ontmoet nieuwe mensen. Je bent beter af wanneer je een beetje verdwaald bent dan wanneer je het alleen op safe speelt. Wie niet waagt wie niet wint!

Wanneer je solliciteert voor een nieuwe baan/positie

Dit is zeker een enge stap, aangezien falen een zeer aanwezige mogelijkheid is. We houden nu eenmaal van slagen en daarom blijven we vaak liever op onze oude vertrouwde plek. Maar zoals je begrijpt, onthoud je jezelf op deze manier van kansen. Probeer toch buiten het boekje te treden. Is er een opening voor je droombaan? Solliciteer. Niet geschoten is altijd mis.

Verhuizen naar een nieuwe stad

Verhuizen is altijd eng, zeker naar een nieuwe stad. Alles is nieuw en je kent waarschijnlijk nog niemand. Maar is dat reden genoeg om je nieuwe huis niet te verlaten? Natuurlijk niet. In iedere stad zijn nieuwe vrienden te vinden, je moet alleen dapper genoeg zijn om ze te gaan zoeken.

Op een date

Ga er gewoon voor. Ga op die date. Zelfs wanneer je niets hebt om aan te trekken of denkt het nergens over te kunnen hebben. Natuurlijk, het kan een flop worden, maar wat maakt het uit? Dan vertrek je. Voor hetzelfde geld klikken jullie helemaal wat je waarschijnlijk die ene keer dat hij je uitvroeg niet had kunnen inschatten.

Doe dit jaar eens dingen die buiten je comfort zone liggen. Neem een gekke salsales, probeer yoga, geef een leuke jongen je nummer. It will pay off.

Reageer op artikel:
5x wanneer je écht uit je comfort zone mag stappen
Sluiten