Zara Bircan
Zara Bircan Life 16 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

De 6 beste veranderingen die je als twintiger doormaakt

Als twintiger hebben we allerlei soorten levenslessen doorgemaakt, dus is het niet verkeerd om trots op onszelf te zijn. Nu we ouder en wijzer worden, weten we precies hoe we het best voor onszelf kunnen zorgen. De volgende veranderingen die wij als twintiger doormaken of hebben doorgemaakt, zijn misschien wel de beste levenslessen ooit.

Wie hoeft er nog goedkeuring van anderen te krijgen? Wij weten in ieder geval al dat je volmaakt bent zoals je bent. Met genoeg zelfliefde hoef je je nergens zorgen om te maken.

De zes beste veranderingen die je als twintiger hebt gemaakt

Ergens spijt van hebben, kennen we als twintiger niet meer. We doen wat wij denken dat goed is en staan achter de keuzes die we maken. We zijn dan ook dankbaar voor de volgende veranderingen die we als twintiger hebben gemaakt.

1. We kopen alleen wat we nodig hebben

Een rondje om de markt, kringloop of zelfs in de stad is zó gedaan. Het blijft moeilijk om al die geweldige aanbiedingen te laten liggen, maar als we het niet écht nodig hebben, blijft dat in ons achterhoofd. En gelukkig maar, want dat geld kunnen we voor zo veel meer gebruiken.

2. We vergelijken onszelf niet meer met anderen

Die Tumblr-meiden of goth looks waar we zo naar op keken als pubermeisjes? Mooi op hun eigen manier, maar wij veranderen niet meer onze haarstijl of make-up look om op een stereotype te lijken. We accepteren volledig hoe we zijn en halen het beste in onszelf naar buiten. Miljarden mooie vrouwen op de wereld – inclusief jij.

3. We houden onze zelfwaarde hoog

Wij hoeven in ieder geval niemand te overtuigen van onze zelfwaarde. Zien anderen het zelf niet in, dan is dat jammer voor hen. Wij spenderen hier geen tijd aan en gaan om met de mensen die wél weten hoe geweldig wij zijn.

4. We beseffen dat wij anderen niet kunnen veranderen

Wij weten nu beter dat verandering vanuit een persoon zelf moet komen. Toont iemand dus geen schijn van verandering of aanpassingsvermogen, dan is het niet aan ons om daar iets aan te doen. Wil je iemand compleet veranderen, dan is het dus sneller om een compleet ander persoon op te zoeken. Dat bespaart teleurstelling, frustraties en tijd.

5. We zijn onafhankelijker

Soms is het niet erg om onszelf op de eerste plek te zetten, al helemaal als twintiger. Had je dus beloofd om mee uit te gaan, maar kijk je er de hele dag tegenop omdat je ongesteld bent geworden? Dan is die keus in ieder geval snel gemaakt.

6. We accepteren onszelf

Als twintiger leren we het accepteren van imperfecties. Bovendien is niemand perfect, dus waarom moeten wij dan doen alsof? Angst, frustratie en stres is héél normaal en iedereen maakt het mee. We zien dat eindelijk in en zijn tenslotte veel liever voor onszelf. En terecht.

Lees ook:

Reageer op artikel:
De 6 beste veranderingen die je als twintiger doormaakt
Sluiten