Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 15 mei 2016

6 dingen die alleen geniale en briljante vriendinnen weten over een relatie

Relaties zijn moeilijk. Als een goede hebt, weet je dat het niet altijd over rozen gaat, maar dat je er ook voor dient te werken. Soms is het lastig om met beide benen op de grond te blijven, als er allemaal emoties bij komen kijken. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen, om ervoor te zorgen dat jij een expert wordt in relaties.

Wees jezelf

Als een goede relatie wilt, is het handig dat je man een relatie heeft met jou en niet een zogenaamd leukere versie van jezelf. Het is vermoeiend voor jou en oneerlijk tegenover hem. Wees je eigen, gekke, leuke zelf. Op die manier is de liefde die hij voor jou heeft veel oprechter.

Dwing hem niet

Als hij niet dezelfde commitment wilt als jij, leg hem dan geen ultimatum op. Als hij alleen een relatie aangaat, omdat hij jou niet kwijt wil, zal het nooit zo voelen als wanneer hij er zelf in stapt. Als je het gevoel hebt dat je hem alleen kunt behouden door hem verplichtingen op te leggen, is het geen relatie die jij wilt. Wees sterk en stap er zelf uit. Jij wilt namelijk iemand die jou ook wil.

Denk aan je eigen behoeftes

Als vrouw heb je soms de neiging om hem de hele tijd tevreden te willen stellen. Meestal uit angst om hem te verliezen. Laat hem zien hoe sterk jij bent en zie je eigen behoeftes als even grote prioriteit als de zijne. Schreeuw ze niet naar hem in een ruzie, maar leg gewoon duidelijk uit wat jij nodig hebt. In een goede relatie zijn beide partijen even belangrijk.

Jullie zijn niet alleen geliefdes, maar ook vrienden

Tolereer geen respectloos gedrag

Je pikt veel als vrouw, vaak meer dan verstandig is. Je hebt al vaak de zin ‘behandel anderen zoals je zelf behandelt wilt worden’ voorbij horen komen. Andersom is het even belangrijk. Als jij je man nooit op een bepaalde manier zou behandelen, accepteer het dan ook niet van hem. Jij bent te veel waard om je ondergeschikt te voelen. Kom voor jezelf op.

Luister naar hem

Als vrouw denk je vaak dat er een heleboel verborgen betekenissen zijn in zijn acties en in wat hij zegt. Hierdoor ga je heel veel zelf voor hem invullen. Biedt hem een platform waar hij kan zeggen wat hij voelt en wat belangrijk voor hem is. Luister daar ook naar, zoals je wil dat hij naar jou luistert.

Wees lief voor elkaar

Jullie zijn samen, omdat jullie van elkaar houden. Vergeet dat niet. Probeer daarom zoveel mogelijk voor elkaar te doen. Jullie zijn niet alleen geliefdes, maar ook vrienden. Bouw aan die vriendschap en je zult merken dat een relatie minder werk vergt. Wees eerlijk en liefdevol naar elkaar toe. Zo geniet jullie beiden uiteindelijk het meest.

LEES OOK: Dit is waarom Netflix voor een betere relatie zorgt volgens onderzoek

Reageer op artikel:
6 dingen die alleen geniale en briljante vriendinnen weten over een relatie
Sluiten