6 dingen die je nog niet wist over je lichaamshaar

Je lichaamshaar zie jij misschien als iets compleet overbodigs, maar het heeft toch wel degelijk zijn functies. En daarbij zijn er tal van leuke feitjes waar je waarschijnlijk nog nooit van had gehoord op het gebied van lichaamshaar. Misschien toch maar twee keer nadenken de volgende keer dat je alles afscheert..

1. Je haar kan goud bevatten

Helaas maar in kleine hoeveelheden, maar het is toch leuk om te weten. We vinden ons eigen haar in ieder geval ook maar wat waardevol.

2. Bijna iedereen trimt

Uit studies is gebleken dat ongeveer 90% van de mensen hun lichaamsbeharing trimmen of scheren. Ook wel shocking: 60% van de mannen prefereert vrouwen zonder schaamhaar. 19% van de mannen verwijdert zijn schaamhaar en halleluja: 80% van de mensen geeft aan een kriebelige huid te hebben na het scheren. Je bent niet alleen.

3. Lichaamshaar zorgt ervoor dat we op temperatuur blijven

Hoewel we er misschien niet altijd even blij mee zijn, is je lichaamsbeharing toch redelijk functioneel. Het voert hitte af wanneer we het te warm hebben en beschermt ons wanneer we het koud hebben. Denk daar maar eens even over na wanneer je je warme bontje wegscheert in de winter.

4. Schaamhaar laat hormonen los die de andere sekse aantrekken

Jaja, die landingsbaan kan daarom zomaar eens van pas komen. De perfecte winghair, noemen we dat dan maar (?).

5. Lichaamshaar heeft vooral een functie bij de mannen

Mannen die namelijk veel lichaamshaar hebben, zouden over veel testosteron beschikken. Daarom vinden veel vrouwen een baard ook zo aantrekkelijk. Het is een symbool voor zijn mannelijkheid.

6. En dit is de reden waarom je lichaamsbeharing niet langer wordt dan een bepaalde lengte

Omdat je lichaamsbeharing maar maximaal zes maanden meegaat. Veel langer kan het daarom niet worden. Helaas net zoals met onze wimpers. Maar ergens maar goed als we terugdenken aan onze benen en de koude wintermaanden..

Reageer op artikel:
6 dingen die je nog niet wist over je lichaamshaar
Sluiten