6 dingen die niemand je vertelt over je wenkbrauwen

De wenkbrauw heeft nog nooit zo in de schijnwerpers gestaan. Na Cara lijkt de beautywereld geobsedeerd te zijn door die gekke boogjes boven onze ogen. En terecht, want een goed gestyled paar wenkbrauwen kan een gezicht heel wat flair geven. Echter zijn er nog steeds een paar feitjes die je waarschijnlijk niet wist over de wenkbrauw.

1. De huid rondom je wenkbrauwen is extreem gevoelig

Vandaar dat ook je huid zo rood wordt na een waxbeurt. Verder is het ook erg afhankelijk van je huidtype en in hoeverre je reageert op de middelen waarmee er wordt gewaxt. Stel hoe dan ook de regel voor jezelf dat je nooit je wenkbrauwen laat doen op dezelfde dag dat je iets belangrijks moet doen.

2. Je wenkbrauwen zijn belangrijker dan je denkt

En dan hebben we het niet alleen over het feit dat ze je gezicht kunnen maken of kraken. Wenkbrauwen hebben namelijk altijd al een biologische functie gehad. Ze beschermen je ogen tegen zweet, regen en andere schadelijke dingen die je ogen kunnen binnendringen. Hoe voller hoe beter.

3. Je wenkbrauwen kunnen net als je haar ook dunner worden

Dit heeft vaak te maken met leeftijd, maar het kan ook komen door verandering van hormonen, medische behandelingen, voeding enzovoorts.

4. Er bestaat ook zoiets als wenkbrauw extensions

Net als met wimpers kun je ook je wenkbrauwen laten opvullen voor een voller en/ of langer effect. Eigenlijk werkt het ook precies hetzelfde. Individuele haartjes worden aan je oorspronkelijke wenkbrauwharen gelijmd en hoppa Delevingne wenkbrauwen tot uw dienst.

5. Je kunt mensen herkennen aan hun wenkbrauwen

In een onderzoek naar herkenning konden deelnemers sneller iemand plaatsen zonder ogen dan zonder wenkbrauwen. Kortom, niet teveel veranderen, want voordat je het weet herkennen je familie en vrienden je niet meer.

6. De beste wenkbrauwvorm voor jou hangt nogal af van de vorm van je gezicht

Wanneer je bijvoorbeeld een rond gezicht hebt, kun je ronde wenkbrauwbogen beter vermijden. Hartvormige gezichten kunnen het beste kiezen voor een zachte boog, vierkante gezichten voor een hoekige boog en dames met een ovaal gezicht kunnen het beste gaan voor een uitgesproken wenkbrauw (hoe je hem ook graag draagt).

Reageer op artikel:
6 dingen die niemand je vertelt over je wenkbrauwen
Sluiten