6 dingen die niemand je vertelt over het knippen van je haar

Of je nu voor een geheel nieuwe look gaat of juist kiest voor het bijpunten van je lokken, er zijn een aantal dingen die toch wel handig zijn om te weten voordat je weer aan je volgende knipbeurt begint. Kun je toch meteen weer het beste halen uit je kappersbezoekje.

1. Je haar vaker knippen zorgt er niet voor dat je haar sneller groeit

Een fijne kappersfabel en in zijn geheel niet waar. Zoals je wel kunt bedenken hebben de uiteindes van je haar weinig te maken met je haarwortels. Het bijpunten houdt het simpelweg gezond. Maar dat is natuurlijk ook iets waard.

2. Wacht nog even met bijpunten

Bijpunten is echt niet heel vaak nodig. Je haarpunten splijten vaak pas na drie tot vier maanden. Om de vier weken naar de kapper gaan is dus heerlijk, maar wel een beetje nutteloos. Mocht je dus alleen willen gaan indien nodig, ga dan om de vier maanden even langs.

3. Let op met laagjes

Zorg altijd dat je je laagjes laat knippen naar de textuur van je haar. Zo werken onregelmatige laagjes goed bij krullend haar, maar gelijke laagjes juist beter bij stijl haar.

4. Laat de shampoo maar zitten

Laat die wasbeurt maar zitten voordat je je haren gaat laten knippen. Je laat je haar namelijk toch al wassen en de kapper kan zo beter zien wat voor soort haar je hebt (tenzij het spekvet is natuurlijk).

5. Je kunt het beste je haar droog laten knippen

Bepaalde kappers zijn gespecialiseerd in het knippen van droog haar. Ga even goed na welke kapper gespecialiseerd is in droog knippen, want geloof ons, dit levert het mooiste resultaat op (in plaats van na een wasbeurt er achterkomen dat je laagjes lelijk zijn geknipt).

6. Als je niet bijpunt, trekken je gespleten haarpunten door

Probeer goed bij te houden wanneer je haren beginnen te splijten. Wanneer je namelijk niet op tijd een knipbeurt inplant, kunnen de gespleten punten behoorlijk doortrekken. En daar wordt je haar alles behalve blij van.

Reageer op artikel:
6 dingen die niemand je vertelt over het knippen van je haar
Sluiten