Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 16 jun 2017

6 dingen waar je pas achterkomt als je geslaagd bent

YES: je hebt eindelijk jouw diploma. Het was even zwoegen en je begrijpt nu volledig de uitspraak 'de laatste loodjes wegen het zwaarst', want man, man, man, wat heb jij gebikkeld. En wat ben je trots. Je hebt het gevoel dat je de hele wereld aan kan, want jij hebt immers jouw diploma. Maar dit zijn de zes dingen waar je pas achterkomt als je bent geslaagd.

1. Jouw zomervakantie verandert gigantisch…

Vroeger waren de zomervakanties vrij en onbezonnen. Je deed waar je zin in had en als dat dagen lang in bed liggen was, dan was dat ook prima. Jouw zomervakanties waren dagen zonder zorgen en genieten van de zon. Maar zodra je geslaagd bent, verandert dit. Je komt er achter dat er áltijd wel iets te doen is in het leven en een zomervakantie á lá jouw eindexamen zal niet meer voorkomen.

2. …Maar daarentegen leer je het weekend pas echt goed waarderen

Nu mogen jouw zomervakanties minder gaan inhouden, maar je leert het weekend waarderen als geen ander. Een weekend betekent namelijk vrij, vrij van werk, vrij van alles. Je hoeft je geen zorgen te maken over opdrachten die je nog moet inleveren of toetsen die je de week erna hebt. Het weekend is voor jou en die mag je indelen zoals je zelf wilt. Wat heerlijk volwassen.

3. Het leven is duur…

Rekeningen waarvan je het bestaan nog niet afwist zijn er ineens. De staat beschouwt jouw van de een op de andere dag als volwassen. Je bent immers geslaagd en daarom een stapje dichterbij het grote mensen leven. En ja, daar hoort een grote mensen rekening bij.

4. …Maar je verdient veel meer geld

Grote mensen rekeningen mogen dan wel op jouw deurmat verschijnen, maar hé: jij hebt ook een grote mensen salaris nu. Ja, de studieschuld laten we even buiten beschouwing, maar waar je vroeger alleen het bijbaantje in de avonduren of in het weekend had, heb je nu alle tijd van de wereld om te gaan werken. Centjes harken. Jouw weg naar miljonair is begonnen.

5. Je hebt veel minder tijd voor jouw vrienden…

Vroeger hadden jullie vaste lessen samen en zag je elkaar elke dag. Jullie waren twee handen om één buik en de pauzes in het zonnetje en jouw zelf gesmeerde broodjes zijn de beste herinneringen. Helaas gaan jullie allemaal jullie eigen weg en zal je deze momenten moeten inleveren. Ontwenningsverschijnselen.

6. …Maar jouw collega’s zullen dit gat gaan opvullen

Wees gerust: er staat jou geen eenzaam leven te wachten simpel weg omdat jij jouw diploma op zak hebt. Integendeel, jij leert gigantisch veel nieuwe mensen. En jouw lieve collega’s zullen dit gat gaan opvullen. Watch my words, ze zullen als familie gaan voelen. Je ziet ze elke dag, en ook op jouw werk schijnt het zonnetje tijdens de lunch.

Al met al wordt jij steeds volwassener. Over volwassenen gesproken: het leven is niet zo donker als dat zij soms doen geloven. Het leven is mooi en hoe ouder jij wordt, hoe meer jij beleeft en hoe leuker het wordt. Diploma op zak, jij bent klaar voor de wereld. Watch out world, she’s on her way!

Dit wil jij ook lezen: Altijd mooi weer op vakantie! Deze site kiest je bestemming op basis van het weer dat jij wil

Reageer op artikel:
6 dingen waar je pas achterkomt als je geslaagd bent
Sluiten