6 geweldige tips om het maximale uit je beautyproducten te halen

We kunnen een fortuin uitgeven aan onze beautyproducten. Van crèmes tot scrubs en van foundation tot mascara. Aangezien we er de nodige euro's aan spenderen is het maximale uit je producten halen eigenlijk wel een must. Daarom geven we jou zeg tips om élke euro uit je favoriete producten te halen.

1. Meng je foundation met een dagcrème

Een goede foundation is een musthave voor iedere vrouw. Het is namelijk de basis van je make-up. Daarom is het ook geen slecht plan om geld uit te geven aan een foundation die écht bij je huid past. Vaak zijn deze ook iets duurder. Daarom geven we je de tip om je foundation te mengen met een dagcrème. Hierdoor doe je langer met je foundation en is je huid ook direct gehydrateerd.

2. Knip ‘lege’ tubes open

We zijn nogal geneigd om snel een ‘lege’ tube weg te gooien. Echter zit er vaak nog genoeg in om te gebruiken. Knip daarom de tubes altijd open zodat je écht alles opmaakt. Vaak zit er namelijk nog 10% in, wat je anders weggooit. Doodzonde en niet nodig.

3. Voeg zoutoplossing toe aan je mascara

De houdbaarheid van mascara is drie maanden. Dit heeft niet zo zeer met de mascara zelf te maken maar vaak met uitdroging waardoor de mascara niet meer mooi op je wimpers blijft zitten. Als je merkt dat je mascara een beetje uitgedroogd begint te raken voeg dan een paar druppels zoutoplossing toe. Dit zorgt ervoor dat je mascara weer creamy wordt waardoor je ‘em wat langer kan gebruiken. Let op, koop na drie maanden sowieso een nieuwe.

4. Gebroken lipstick maken met een aansteker

Het klinkt een beetje gek, en dat is het ook, maar super effectief. Het kan je wel eens gebeuren dat je favoriete ipstick afbreekt waar je behoorlijk van kunt balen. Pak een aansteker en maak daarmee de onderkant van het afgebroken stuk warm zodat je lipstick een beetje gaat smelten. Plak dan de gebroken stukken weer aan elkaar en wrijf het een beetje heen en weer. Laten afkoelen en voilà, je lipstick is weer als nieuw.

5. Voeg alcohol toe aan je kapotte poeder

Het maakt niet uit of het blush, bronzer of een matte poeder is. Als ‘ie kapot is gevallen, wat we allemaal wel eens meemaken, voeg dan 80% alcohol toe aan de kapotte deeltjes. Laat dit vervolgens 24 uur uitharden en je poeder is weer bruikbaar. Een stuk goedkoper dan je poeder opnieuw aanschaffen.

6. Bewaar je make-up in een hard make-upcase

We hebben vaak de meest leuke make-up tasjes maar vaak is het materiaal zacht. Hierdoor kan het nog wel eens voorkomen dat er iets kapot gaat. Voornamelijk spiegeltjes en poeder. Kies daarom voor een tasje van hard materiaal. Een soort van mini koffertje. Dan weet je in ieder geval zeker dat je make-up artikelen heel blijven.

LEES OOK: Top make-up artiest geeft Barbie een uniek uiterlijk

Reageer op artikel:
6 geweldige tips om het maximale uit je beautyproducten te halen
Sluiten