6 handige tips voor wanneer je wil hardlopen in dit druilerige weer

Je bent een fanatiek hardloopster. Weer of geen weer, jij gaat naar buiten. En hoewel er niks mis is met een paar druppeltjes vangen, kun je de regen ook slim trotseren, en wel met de volgende tips:

1. Fixeer je haar

Een hoge staart kan fijn zitten met rennen, totdat het een grote natte lap wordt die je keer op keer in je nek/gezicht blijft slaan. Bind de boel dus goed vast, het liefst in een knotje of lage, strakke vlecht. Ook is het handig om een sportpetje te dragen om te voorkomen dat de regen in je ogen komt (éxtra vervelend voor de lenzendragers onder ons).

2. Zorg goed voor je huid

Het kan dan even heerlijk aanvoelen, de regen op je huid, maar het is thé way to go als je een droog gezicht tegemoet wil gaan. Zeker met het al zo koude weer kun je het beste kiezen voor een rijke moisturizer om je gezicht tegen de kou en regen te beschermen.

3. Mascara

Met blonde wimpers geboren? Dan kunnen we ons oprecht inleven in dat je een klein likje mascara wil opdoen voordat je de deur uitgaat (hoewel sporten het perfecte excuus is om alle make-up even te laten liggen). State of the obvious, maar kies altijd voor een waterproof mascara. Niets vervelender dan de boel aan het einde van je run op je kin te hebben hangen.

5. Pas je programma aan

Met deze regen het perfecte moment om je sprint weer eens te trainen? Beter van niet. Het weer gaat je namelijk zonder meer tegenwerken. Dat maakt het niet alleen frustrerend, maar ook nog eens niet betrouwbaar. Om nog maar niet te spreken van de gevaren die een dergelijke sprint met zich meebrengt. Één keer verkeerd terecht komen en het duurt weer een eeuwigheid voordat je kunt rennen.

6. Pak de loopband wanneer:

– Het aan het stormen is. Hoe stoer het ook is om iedere weersomstandigheid te trotseren, het wordt dan én te zwaar, én te gevaarlijk.
– Je hard wil rennen. Zoals al eerder vermeld, gladde wegen zijn gevaarlijk. Ga voor een echte conditionele workout naar de sportschool.

Reageer op artikel:
6 handige tips voor wanneer je wil hardlopen in dit druilerige weer
Sluiten