6 make-up tips om net zulke grote ogen te krijgen als Bambi

Ook jaloers op de ogen van Bambi? Make-up is jouw persoonlijke redder. Met een paar simpele trucs laat je binnen no time je ogen groter lijken.

1. Gebruik lichte en glimmende kleuren

Blijf weg van donkere kleuren. Zowel qua eyeliner als oogschaduw. Oogschaduw kun je het beste in ivoorkleurige en nude tinten nemen. Het is mooi als er een shimmering in zit. Ditzelfde geldt voor de eyeliner. Gebruik een bronzen kleurtje met een glittertje erin. Je zult zien hoe je ogen zullen stralen en groter lijken.

2. Eyeliner op je waterlijn

We zijn gewend als we de binnenkant van onze ogen inkleuren om een zwart of zeer donkerbruin potloodje te gebruiken. Prachtig voor de smokey eye, minder goed voor het maken van optisch grote ogen. Gebruik een nudekleurig potloodje om je waterlijn in te kleuren. Je krijgt een frisse blik en je ogen lijken meer open.

3. Eyeliner techniek

Ben je al bijna in paniek omdat je bang bent dat de eyeliner niet kan als je grotere ogen wil? Haal adem. Dat is niet waar. Je kunt prima een eyeliner zetten. Enige is dat je wel het beste een iets andere techniek kan gebruiken. Zet eerst je ‘wing’ aan de buitenkant terwijl je je oog open hebt. Zo zie je precies waar ‘ie heen gaat. Zet daarna een dun lijntje boven je wimperrand. Niet te breed. De cateye zit ‘m bij jou vooral aan het einde en niet boven de wimperrand. Nog steeds chique en indrukwekkend.

4. Smudgen smudgen smudgen

Maak je lijnen zachter. Vooral onder je oog. Heb je daar een donker randje gezet? Vergeet ‘m niet te smudgen naar de buitenkant toe. Door het te vervagen in de goede richting lijken je ogen, juist, groter.

5. Vermijd zwart

Als je grotere ogen wil creëren zul je echt zwart moeten vermijden. Helaas. Maar er zijn kleuren die wel donker zijn maar niet je ogen verkleinen. Denk aan donkerbruin, donkergrijs, donkerblauw, donkerpaars, je snapt waar dit heen gaat. Alles behalve zwart.

6. Potlood boven eyeliner

Zoals we net bij punt vier aangaven is het belangrijk te smudgen. Dit houdt in dat als je grotere ogen wil maken met make-up je beter voor een potloodje kunt gaan, of een oogschaduw die je aanbrengt, dan voor een liquid liner. Dit maakt snel hard en daar worden je ogen alleen maar kleiner van.

Reageer op artikel:
6 make-up tips om net zulke grote ogen te krijgen als Bambi
Sluiten