6 manieren om ervoor te zorgen dat je poriën minder zichtbaar zijn

Argh, wat kunnen zichtbare poriën toch irritant zijn. Ze lijken zo klein, maar waarom moeten ze dan toch te zien zijn? Net op het moment dat je het er echt niet bij kunt hebben. Met deze tips zullen je poriën minder zichtbaar zijn.

1. Houd je gezicht schoon

Het allerbelangrijkste is dat je je gezicht te allen tijde schoon houdt. Wanneer vuil de poriën binnen dringt, breiden ze uit en worden ze alleen maar groter. Het is daarom belangrijk dat je je gezicht wast met een milde reiniging. Vergeet dit absoluut nooit voor het slapen gaan. Je gezicht heeft namelijk gedurende de dag veel viezigheid binnen gekregen.

2. Maak gebruik van een primer

Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om alles te verbergen, maar doe dit dan wel op een goede manier. Het is daarom belangrijk dat je altijd een primer gebruikt. Een primer vormt een barrière tussen de huid en de make-up. Zo wordt je huid beschermt tegen de make-up. Én, je make-up blijft ook nog eens beter zitten.

3. Scrub regelmatig

Om ervoor te zorgen dat je gezicht schoon en rustig blijft is het belangrijk om je dode huidcellen weg te scrubben. Je gezicht zorgt er uit zichzelf voor dat er dode huidcellen verdwijnen, maar een handje helpen kan natuurlijk helemaal geen kwaad.

4. Zorg voor genoeg hydratatie

Natuurlijk is het voor je huid belangrijk om genoeg water te gebruiken. Maar je kunt ook gebruik maken van een hydraterende serum. Het geeft je huid een fris en fijn gevoel. Daarnaast kan het nu ook ontzettend helpen. Door de kou en de wind wordt je huid droger en heeft het meer vocht nodig.

5. Zorg dat je een goede moisturizer hebt

Gebruik altijd een goede moisturizer, vaak zeggen mensen dat je het niet elke dag hoeft te gebruiken, maar dit is voor jouw huid wel belangrijk. Smeer de moisturizer op, laat het even intrekken en smeer vervolgens je dagcrème op.

6. Gebruik altijd zonnebrand

Je hebt het al vaak genoeg gehoord, maar het is echt waar. Zorg dat je altijd zonnebrand opsmeert wanneer je de zon in gaat. UV straling zorgt er namelijk voor dat je poriën uitbreiden. Wil je het niet opsmeren omdat je dan een vette huid krijgt, smeer eerst een primer op en smeer vervolgens je zonnebrand op. Zo ben je altijd beschermt en weet je dat de zon geen schadelijke werking heeft op je huid.

LEES OOK: De beste foundations voor een acné gevoelige huid

Reageer op artikel:
6 manieren om ervoor te zorgen dat je poriën minder zichtbaar zijn
Sluiten