Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 21 jun 2015

6 manieren om jouw karma een flinke boost te geven

Karma, je gelooft erin of niet. Dat karma een bitch zou zijn, heb je volgens de boeddhisten zelf in de hand. Wat je geeft is wat je krijgt, de boeddhisten geloven er heilig in. Vind jij dat jouw karma ook wel een upgrade kan gebruiken? Met deze zes manieren zal dat je zeker lukken:

1. Eerlijkheid duurt het langst

Een leugentje om bestwil kan best zo nu en dan, maar eerlijkheid duurt het langst. Zo zul je merken dat je er zelf beter van wordt en dat anderen om jou heen het ook meer zullen waarderen.

2. Gossip girl

Hoe verleidelijk het ook is, roddelen is zeker niet goed voor jouw karma. Bovendien kwets je er mensen mee en vraag jezelf af: hoe zal ik het vinden als er zo over mij werd gepraat? Kan je het echt niet laten? Probeer dan alleen over celebs te roddelen, zij zullen het toch nooit te weten komen. Als het goed is.

3. Een dag, een daad

Probeer elke dag in ieder geval een goede daad te doen. Het hoeft geen groots gebaar te zijn, een complimentje geven aan een collega telt al. Een betere boost voor je karma bestaat er eigenlijk niet.

4. Eenzame mensen

Zorgen voor mensen die eenzaam zijn, zij zullen jouw aandacht zeker waarderen. Een goed gesprek en een goede luisteraar maakt al zo’n groot verschil voor mensen die alleen zijn.

5. Verspreid positiviteit

Wees positief en ook zeker niet bang om dit te verspreiden. Als mensen merken hoe vrolijk en positief jij bent, zullen ze jouw gedrag snel overnemen. Positiviteit kan zoveel verschil maken voor jou en de mensen om je heen.

6. Wees dankbaar

Kijk naar wat je hebt en niet waar wat je niet hebt. Want, wat je nooit hebt gehad zal je ook niet missen toch? Leef in het nu en focus je meer op de toekomst in plaats van het verleden, want daar kun je helaas toch niets meer aan veranderen.

Reageer op artikel:
6 manieren om jouw karma een flinke boost te geven
Sluiten