Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 16 okt 2017

6 mogelijke redenen waarom je maar niet verliefd wordt

Als je je vriendinnen hoort praten over hun boyfriends, word je stiekem een tikkeltje jaloers. Je bent al maanden of jaren vrijgezel en het lijkt bij jou maar niet te lukken om met een lover thuis te komen. En dat terwijl je er wél voor open staat en zelfs geregeld een date op de agenda hebt staan. Maar er kan een reden zijn waarom de pijl van Cupido jou steeds mist.

Je gaat vaak op stap en hebt geregeld een date, maar vlinders? Daar heb je nog nooit iets van gevoeld. En dat terwijl je het eigenlijk wel heel fijn zou vinden om ’s avonds tegen een man aan te liggen op de bank. Een man die er de volgende dag en dagen ook nog gewoon is. Misschien verklaren onderstaande redenen wel waarom je maar niet verliefd wordt.

1. Je denkt er te veel over na

Het kan zijn dat je er zoveel mee bezig bent, dat het je juist tegenhoudt om verliefd te worden. Tijdens of na een date denk je te veel na, waardoor je het uiteindelijk allemaal niet meer weet en het maar afkapt. Laat het los en geniet van alles wat er op je pad komt.

2. Je bent veel te hard op zoek

Als je het té graag wil, dan kunnen we je zeggen dat het niet gaat gebeuren. Net zoals een shopsessie; ben je op zoek naar een zwart vestje dat net tot je knieën komt, gemaakt is van een bepaald soort stof en ook nog eens speciale knopen heeft? Vergeet het dan maar.

Zo is het ook in de liefde. Als het moment daar is, dan komt de liefde gewoon naar je toe.

3. Je hebt slechte ervaringen met relaties

Het kan zijn dat je vorige relatie een grote ramp was en dat je nu heel graag iemand wil vinden met wie je wel een fantastische tijd gaat hebben. Maar je slechte ervaringen met een (of meerdere) eerdere relatie(s) kunnen je juist tegenhouden om ècht verliefd op iemand te worden. Misschien ben je wel bang dat weer hetzelfde gebeurt. Maar als je je niet genoeg open stelt, mis je juist ook de echte pareltjes.

4. Je komt steeds op dezelfde plekken

Als je nooit de deur uit gaat, dan is het misschien een idee om wat te ondernemen op plekken waar ook genoeg mannen zijn die je kunt leren kennen.

Als je dat al vaak genoeg doet, ga je misschien wel vaker naar dezelfde plek toe. Maar blijkbaar valt daar niets te halen, toch? Ga dan eens een keer naar een andere kroeg of kies eens voor een ander borreltentje dan waar je normaal voor zou kiezen.

5. Je date mannen die nog studeren

Misschien heb je het al eens eerder voorbij zien komen op Beautify, maar er is onderzocht op welke leeftijd een man zich wil binden. Natuurlijk verschilt het per man, maar het komt erop neer dat het eraan ligt of hij studeert of werkt.

Studeert hij? Dan wil hij zich nog niet zo snel binden. Hij zal daarom ook niet zo’n lieve dingen zeggen of doen waar je helemaal hoteldebotel van wordt. Geen tijd meer aan verspillen en op naar de volgende. Anders mis je die leukerds die zich wél willen binden ook nog.

6. Je wil dat hij perfect is

Bij iedere man waar jij mee date heb je wel iets wat je tegenstaat. Of dat nu zijn neus is of een karaktereigenschap. Geen enkele man is perfect, net zoals geen enkele vrouw perfect is. Misschien heb je wel een beeld in gedachten van hoe je wil dat hij eruit ziet of doet, maar dat ga je bijna nooit vinden. Laat het ideaalbeeld daarom een beetje los. Een scheve neus kan hem juist perfect maken.

Liefde kun je nooit plannen. Wanneer je iemand tegenkomt waar je de rest van je leven mee wilt doorbrengen, gebeurt altijd op een onverwacht moment. En dat maakt het juist wel een beetje spannend.

Misschien sla je binnenkort wel echt iemand aan de haak: Dit zijn de kansen dat je dit jaar verliefd wordt volgens je horoscoop

Reageer op artikel:
6 mogelijke redenen waarom je maar niet verliefd wordt
Sluiten