6 x oliën met een verbazingwekkend effect

Soms komen er van die producten langs in je leven die bijna voor alles lijken te werken. Een olie is daar een goed voorbeeld van. Je kan er mee koken, schoonmaken maar ook op beauty gebied zijn oliën zeker een musthave in jouw stash.

Of het nou oliën zijn voor je huid, haar of nagels, ze zijn super fijn in gebruik. Deze zeven oliën zijn ook super handig op allerlei andere manieren:

1. Lavendel
Niet alleen ruikt deze olie verrukkelijk, ook kun je lavendel voor veel dingen gebruiken. Als je veel stress hebt en slecht in slaap komt, is lavendelolie jouw redding. Je kan lavendelolie ook gewoon voor je huid gebruiken of je kan de olie toevoegen aan jouw favoriete shampoo en skin care producten.

2. Eucalyptus
Als je goed verkouden bent doet stomen met eucalyptusolie wonderen. Je luchtwegen worden vrij gemaakt waardoor je weer normaal kan ademen. Na een lange werkdag is een bad met eucalyptusolie een heerlijke treat voor jouw spieren. En natuurlijk voor jezelf, verstand op nul en genieten maar.

3. Pepermunt
Pepermunt heeft een verkoelende werking en is een perfecte remedie als je koorts hebt. Ook als je misselijk bent kan het ruiken van pepermunt je minder misselijk laten voelen. Als je een hele heftige hoofdpijn hebt, dan kan je het beste pepermuntolie met lavendelolie mixen en deze aanbrengen op je slapen. Last van verstopping? Een druppeltje pepermuntolie toevoegen aan jouw kruidenthee helpt dit tegen te gaan.

4. Citroen
Citroen heeft zoveel werkingen, dat het een echte super olie is. Citroenolie helpt tegen een slechte adem, roos in je haar en een relaxing bad met citroenolie helpt jouw van je nervositeit af. Oh, citroenolie is ook nog eens een perfect schoonmaakmiddel samen met olijfolie voor jouw meubels.

5. Tea Tree Oil
Deze olie is ook typisch een voorbeeld van een multifunctionele olie. Samen met kokosolie kan deze olie wratten tegengaan net zoals schimmel en roos. Ook als je een puistje hebt is deze olie je beste vriend.

6. Grapefruit
Niet alleen de geur en kleur is mooi van dit fruitsoort, ook is het hét perfecte middeltje tegen cellulitis, acne en een vette huid.

Nog geen genoeg gekregen van oliën? Dan wil je vast ook wel deze dingen over kokosolie weten.

Reageer op artikel:
6 x oliën met een verbazingwekkend effect
Sluiten