6 ongelooflijk schattige dingen die je doet voor je nieuwe lover in de beginfase van jullie relatie

Het is zover, je bent van de single markt af. Je hebt een man aan de haak geslagen die je hart sneller laat kloppen en bij wie je jezelf echt de mooiste vrouw van de wereld voelt. Er is niemand waarbij je liever zou willen zijn dan bij hem. In z'n armen natuurlijk. Jullie zijn nog niet zo lang exclusive, en zweven daarom nog op die grote roze wolk. Heerlijk.

Maar naast dat je aan het zweven bent op die grote roze wolk, doe je ook nog andere dingen. Dingen die vrouwen eigenlijk vrijwel alleen doen in het begin van een relatie. Oké, sommige dingen zul je misschien nog steeds doen na drie jaar of na tien jaar. Maar dan gebeurt het meestal minder vaak, is het minder spontaan, of is het niet in deze hoeveelheden.

Die eerste periode is er toch wel eentje. Eentje om altijd te onthouden. En mocht je al uit die eerste periode zijn en alsnog dit rijtje lezen, dan mag je best even met je gedachtes terug dwalen naar die grote roze wolk. Hij was er en is er nog steeds hoor. Spring er gewoon weer even op.

1. Koken verhef je tot ware kunst

Aardappels, vlees en groenten? Het komt niet eens bij je op. Iedere keer als je hem ziet ben je een nieuw culinair hoogstandje aan het bedenken. Je kijkt urenlang rond op kookwebsites om inspiratie op te doen. En naast dat je iedere keer weer wat nieuws verzint, maak je de borden ook nog eens superdeluxe op. Het ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Hey, liefde gaat door de maag, hartstikke logisch.

3 jaar later: ‘Bestel jij of bestel ik?’

2. Je koopt liever dingen voor hem dan voor jezelf

Ongelooflijk maar waar. Je staat in de Zara en je betrapt jezelf erop dat je een verdieping hoger gaat. Gewoon om even te kijken of ze nog een goed jasje voor hem hebben. Of je koopt nieuwe boxershorts in plaats van nieuwe onderbroekjes voor jezelf. Opeens vind je dingen voor hem kopen leuker dan je eigen kast aanvullen.

3 jaar later: ‘Ik MOET nieuwe kleren voor mezelf hebben, nu.’

3. Je laat continu weten waar je bent en je verwent hem met aandacht

Je verwent hem niet alleen met spullen (zie punt 2) maar ook met aandacht. Je stuurt best vaak een berichtje, je zorgt dat hij weet dat je aan hem denkt, en dat je echt voor hem gaat. Ga je een weekend weg met vriendinnen? Je wil eigenlijk bij hem zijn en zit daardoor continu in je telefoon. Als je uit eten gaat ‘s avonds na je werk ga je vroeger naar huis om hem nog een knuffel te kunnen geven.

3 jaar later: ‘Lieverd, waar ben je eigenlijk?’

4. Je zorgt dat het hem aan niets ontbreekt

Heeft hij spierpijn? Jij staat al klaar met de massage-olie. Heeft hij behoefte aan een avondje op de bank? Jij zorgt voor wat lekkers in huis. Slapen jullie samen? ‘s Ochtends sneak je uit bed om een lekker ontbijt te maken. Je huis ligt bomvol lekkere dingen voor als hij opeens trek krijgt, en douchegel heb je opeens ook speciaal voor mannen.

3 jaar later: ‘Schat, wanneer maak je weer eens een ontbijtje op bed?’ ‘Laat me slapen en pak het zelf. Je weet waar de koelkast is.’

5. Een liedje benoemen tot ‘jullie’ liedje

Zodat iedere keer als je dat nummer hoort, je hem een kus kan geven als hij in je buurt is, of een berichtje kan sturen als hij niet bij je is. Je stuurt een geluidsopname, een zinnetje uit de songtekst, of iets wat hem even doet herinneren aan jullie samenzijn.

3 jaar later: ‘Ehhh hoe heette dat nummer ook alweer? Je weet wel, die we altijd meezongen, ehhhh, ahh kom op, je kent het echt, help nou’.

6. Je neemt hem het liefst overal mee naartoe

Verjaardagen, etentjes, lunch, en het liefst ook nog tijdens het winkelen. Het is gewoon niet zo leuk om zonder hem te zijn. Je vindt het oh zo fijn om bij hem in de buurt te zijn. Logisch ook, zo kun je continu naar hem kijken, met hem praten, hem zoenen en om hem heen hangen.

3 jaar later: ‘Nee, ik ga even alleen. Even wat tijd met de chicks doorbrengen.’

Reageer op artikel:
6 ongelooflijk schattige dingen die je doet voor je nieuwe lover in de beginfase van jullie relatie
Sluiten