6 redenen waarom dansen niet alleen leuk is, maar ook zo zijn voordelen heeft

Dat dansen leuk is, weten we allemaal. Maar wist je dat het ook heuse voordelen met zich meebrengt? Altijd al willen beginnen met dansen maar de stap nooit durven zetten? Dan kunnen de volgende feitjes je misschien over de streep trekken:

1. Je leert nieuwe mensen kennen.

Hoewel je al snel nieuwe mensen leert kennen bij een nieuwe activiteit, is dansen echt een sociale sport. Iedereen deelt dezelfde liefde wat maakt dat je makkelijk contact legt met je dansgroep.

2. Je bouwt aan je zelfvertrouwen.

Als je begint met dansen kun je jezelf best wel eens ongemakkelijk voelen. Het gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Echter komt er een punt in je danslessen waar je merkt hoe goed je aan het worden bent. Je kunt routines bijna foutloos meedansen en hoeft niet eens meer na te denken over ‘welke pas nu komt’. Dat gevoel geeft je een onbeschrijfelijke boost.

3. Je krijgt er een geweldig lichaam van.

Amen.

4. Het vermindert stress.

Je kunt jezelf even helemaal verliezen in je favoriete muziek en hebt geen tijd om bezig te zijn met de ruzie op werk. De danspassen zijn vééééél belangrijker. Ideaal om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

5. Je wordt een stuk flexibeler.

Door het rekken en strekken word je een stuk leniger. Vervelend nou..

6. Je bouwt een conditie op.

Je zou bijna denken dat een conditie opbouwen niet samen kan gaan met iets leuks. Toegegeven, wij denken ook al snel aan afzien in de sportschool. Echter is daar niets van waar, want met dansen bouw je sneller een conditie op dan je denkt. Hoef je na de dansles ook niet meer jezelf naar de sportschool te slepen.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom dansen niet alleen leuk is, maar ook zo zijn voordelen heeft
Sluiten