6 redenen waarom je geverfde haar niet natuurlijk oogt

Het blijft een kunst, geverfd haar. De celebs zien er altijd flawless uit en wij lopen soms rond met de grootste flaters. Hoe voorkomen we de nodige zebra-, tijgerstrepen en overduidelijke uitgroei nou toch? En hoe krijg je nu zo'n prachtige geverfde coupe zonder dat het er zo overduidelijk geverfd uitziet? Nou, met de volgende tips.

De volgende dingen kunnen er mis gaan:

1. Je hebt je haar in een kleur geverfd die te ver van je oorspronkelijke kleur ligt.

Stel je hebt van jezelf blond haar en je besluit dat je nu écht verder door het leven wil met zwarte lokken. Dan kun je dat doen, maar bestaat er een aannemelijke kans dat het er érg nep uit komt te zien. De oplossing? Ga bijvoorbeeld eerder voor kastanje bruin dan blauwzwart haar. Maar nog steeds raden we je aan om niet meer dan twee tinten donkerder te gaan wanneer je begint met verven. Vanuit daar kun je altijd verder werken, maar begin liever rustig.

2. Je bent over de top gegaan met highlights en nu ziet het er nep uit in plaats van als een bezoekje aan de zon.

Highlights zouden inderdaad moeten doen wat de zon met je haar doet. Het extra glans geven en het haar iétwat laten oplichten. Het is niét de bedoeling dat je eruit ziet alsof je redelijk georganiseerd een bord spaghetti over je hoofd hebt gespreid. Heb je toch graag highlights? Vraag je kapster dan of ze het in plaats van met folie, balayage wil doen. Bij deze methode worden highlights direct in het haar geverfd. Zo wordt de overgang sowieso zachter. En zorg dat de kleur van de highlights vrijwel identiek is aan je eigen kleur.

3. Je hebt je eigen uitgroei gekleurd en nu is het te donker uitgevallen.

De grap is dat het haar wat dicht bij je hoofdhuid ligt fijner is dan de rest van je haar. Daarom neemt het ook sneller kleur op en kunnen de wortels snel te donker ogen. Zorg dus dat je de kleuring nooit te lang laat zitten en ook niet voor een extra donkere kleur kiest. Neem zelfs als je durft een tintje lichter dan de rest van je haar. Echt, stukken beter dan een nóg overduidelijkere uitgroei.

4. Je negeert je complexie compleet in het nieuwe kleuringsproces.

Natuurlijk, je kunt gewoon een kleur kiezen die je mooi vindt, maar zeg nu zelf. Jij kijkt toch ook raar op als een donkere dame met blond haar voorbij komt en een blank meisje met pikzwart haar? Juist. Het blijft het mooist om je haarkleur af te stemmen op je gezicht en dan met name de kleur van je gezicht. Ga daarom altijd eerst langs bij een kapper die verstand heeft van kleuren voor goed advies.

5. Je gebruikt één kleur om je haar te verven.

Door je haar in één kleur te verven kan het geverfde haar nogal flets ogen. Je natuurlijke haar heeft namelijk ook verschillende kleuren door al het weer en wind (en natuurlijk de nodige uitstapjes naar de zon). Zorg daarom voor wat dimensie in je haar. Hoe? Begin met de achterkant van je haar te verven in plaats van met de voorkant. Zo voorkom je dat de voorkant te heftig wordt gekleurd en komt je kleur ook natuurlijker over. Je haar bleekt door de zon tenslotte eerder aan de voorkant dan aan de achterkant. Doe ook je grijze plukken/uitgroei pas als laatst, aangezien dit haar al snel teveel verf kan absorberen.

6. Je verft je haar hélemaal telkens wanneer je uitgroei hebt.

Niet doen. Net als teveel lagen foundation en lippenstift gaat het er ook ‘to much’ uitzien met haarverf. Zorg dat je het houdt bij het kleuren van je uitgroei en laat het om de zoveel tijd weer eens helemaal kleuren. Vraag je kapper om het ideale advies.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom je geverfde haar niet natuurlijk oogt
Sluiten