Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 17 dec 2015

6 tekenen dat er een huisvrouwtje in jou schuilt

We zeggen allemaal te walgen van burgerlijkheid maar stiekem zijn we er ook dol op. Vind jij het heerlijk om je huisje te boenen en kan je genieten van de rust en sereniteit in huis? Dan schuilt er zeker een potentieel huisvrouwtje in jou:

1. Theeleuten is één van je grootste hobby’s

Je vindt het heerlijk om een paar liter thee te zetten en die lekker op te drinken op de bank. Uiteraard met een warm dekentje om je heen. Eigenlijk drink je áltijd thee. Het liefst met zelfgebakken koekjes. Wat dat staat zo leuk. Je ziet het nut er niet van in om door de weeks ergens buiten de deur een glas wijn te drinken met je vriendinnen. Je vindt het stiekem veel gezelliger om thee of wijn te drinken in je eigen stekkie.

2. Je maakt je zondag vrij om je huis ‘op orde’ te krijgen

Je hebt besloten dat elke zondagochtend in het teken staat van je huis schoonmaken en op orde brengen. Heerlijk de ramen lappen, bergen was doen en de badkamer een intensieve schoonmaak geven. Een ander ziet er als een berg tegenop maar jij vindt het meer dan heerlijk om de boel eens goed strak te trekken in huis. Je doet dit elke zondag en die zondag is heilig voor je.

3. Je haalt de meest lekkere ingrediënten op de markt

Ook dit is een vast ritueel van je weekend. Je vindt het heerlijk om op zaterdag of zondagochtend naar de markt te gaan en daar eens flink je slag te slaan. Je komt terug met tassen vol verse groenten, die heerlijke buffalo mozzarella, vers brood én niet te vergeten, een prachtige verse bos bloemen. Los daarvan vind je het gewoon ook fijn dat je weer boodschappen in huis hebt voor de komende week. Je weet dat het een beetje burgerlijk is maar je geniet er enorm van dat je koelkastje is gevuld met heerlijke dingen.

4. Rust, regelmaat en reinheid is jouw motto

Want je voelt je simpelweg het allerbeste als je de drie R’s gehoorzaamt. Je houdt van regelmaat in je leven. Je sport een aantal keer in de week, op dezelfde dagen, elke week weer. Ook vind je het belangrijk om een beetje gezond te leven en je vindt het heerlijk om lange nachten te draaien. Het is misschien een beetje saai voor de buitenwereld maar jij geniet van het georganiseerde leventje wat je leidt.

5. Je volgt álle burgerlijke tv-programma’s

Soapseries zijn helemaal jouw ding. Als je het dan wel een keer mist dan doe je er alles aan om het terug te zien. Daarom heb je sinds kort ook maar een abonnement genomen op RTL XL. Programma’s zoals Ik Hou Van Holland, The Voice, Boer Zoekt Vrouw én Bonje met de Buren zijn er slechts een paar waar je een lichtelijke obsessie voor hebt. Je kan uren discussiëren over waarom boer Harm zo stil was de laatste aflevering en laten we het maar niet hebben over GTST. Daar verzin je namelijk zelf hele complottheorieën bij.

6. Je doet niets liever dan voor een ander zorgen

Je geniet er misschien wel meer van dan degene zelf. Je vindt het heerlijk om alvast voor je lover te koken, zodat als hij thuis is het eten op tafel staat. Ook ben je gek op avonden waarop je vriendinnen komen en je helemaal kan uitpakken met tafeldecoratie. En als er een dierbare ziek is ben jij de eerste die op de stoep staat met een zelf samengestelde fruitmand. Voor jou voelt zorgen niet als een last. Je verzorgt anderen oprecht met plezier.

LEES OOK: Winter goals: deze boeken móet je hebben gelezen

Reageer op artikel:
6 tekenen dat er een huisvrouwtje in jou schuilt
Sluiten