6 tips die al jouw kleding weer helemaal nieuw laten lijken

Een ladder in je panty, nét wanneer je op het punt staat om weg te gaan. Een vol glas rode wijn over je witte jurkje of je lievelingsbroek die niet meer zo goed zit zoals die altijd heeft gezeten. Iedereen kent deze vre-se-lij-ke momenten wel. Maar wat doe je eraan? Met deze zes tips zullen je kleren er weer helemaal nieuw uitzien:

1. Je jeans zit niet meer

Het klinkt misschien raar, maar het werkt echt. Ga met je jeans aan in een warm bad zitten. Trek hem vervolgens uit en laat hem drogen. En voilà: een jeans die precies volgens de lijnen van je lichaam zit.

2. Je jeans behouden

Was je jeans niet te vaak. De beste oplossing om alle bacteriën uit je jeans te halen is het volgende: vouw je jeans op en stop hem de hele nacht in de vriezer. Nadat je jeans ontdooit is is hij weer helemaal fris en fruitig. Een wasmachine nodig? Hell no.

3. Een vetvlek in je blouse

Je bent lekker aan het koken en je hebt je favoriete blouse voor die avond al aan. Maar daar zie je het al fout gaan: een spetter. Pak een schijfje citroen en wrijf hiermee over de vlek. Gooi er vervolgens wat lauw water overheen en de vlek is eruit.

4. Kaarsvet over je kleren

Kaarsen zijn prachtig, maar kunnen ook vreselijke vlekken achterlaten die er moeilijk uit gaan. Pak een stukje keukenrol en leg dit over de vlek. Vervolgens strijk je eroverheen en het kaarsvet trekt in de keukenrol. Je mooie blouse is weer als nieuw.

5. Deodorant vlekken uit je kleding

Iedereen kent ze wel, iets te enthousiastmet je deodorant met een gele vlek als resultaat en daar wordt niemand blij van. Groene zeep is dé oplossing. Smeer de vlekken goed in en laat ze de hele nacht intrekken. Was het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zult doen en de vlekken zullen verdwenen zijn.

6. Rode wijn

Een glas rode wijn over je prachtige jurkje en je hebt op dat moment nou net geen zout bij de hand. De oplossing is niet ver weg: gooi er bier overheen. Dit zal een biervlek veroorzaken maar die zijn makkelijk te verwijderen door een wasbeurt. Zeg maar dag tegen rode wijn, je kunt je jurkje hierna gewoon weer aan.

LEES OOK: Dé beste tips om foundation vlekken uit je kleren te krijgen

Reageer op artikel:
6 tips die al jouw kleding weer helemaal nieuw laten lijken
Sluiten