6 tips voor crunchy zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappel is al een tijd een hit in foodland. Heerlijk door salades, als puree of als frietjes. En oh, wat zijn we blij dat we eindelijk zonder schuldgevoel ons vol kunnen stoppen met frietjes. Maar friet is geen friet als ze niet knapperig zijn. Maar met deze tips ben je er zeker van dat je ze hoort kraken tussen je tanden.

Gelukkig heeft ons zusje Culy de perfecte tips die we graag met jullie delen.

1. Laat de schil eraan

Juist de schil kan er voor zorgen dat je die heerlijke knapperige bite krijgt waar je zo naar verlangt. Bovendien zorgt de schil voor versteviging. Én de schil is bovendien hartstikke lekker. Laten zitten dus.

2. Do not wash the potato

Misschien heb je wel eens gelezen dat je frietjes eerst moet laten weken in koud water. Dit zou er voor zorgen dat het zetmeel wordt onttrokken uit de aardappel. In werkelijkheid wordt het vaak een zompige bedoening. Als we dat willen gaan we wel aardappelpuree maken, niet waar?

3. Zonnebloemolie als basis

Zonnebloemolie heeft een hoger verbrandingspunt dan olijfolie. En zoals je misschien al door hebt, is het belangrijk om het op hoog vuur te bakken want dat zorgt uiteindelijk voor de crunchy bite. Hussel de frietjes in een bak olie met wat zout. Of andere kruiden als je dat natuurlijk lekker vindt. Leg ze daarna op de bakplaat.

4. Een metalen bakplaat

Een metalen bakplaat bezit over het fijne talent dat het geleidelijker bakt waardoor je frietjes uiteindelijk meer crunchy worden. Als je een echte frietlover bent is het zeker de moeite waard om er eentje aan te schaffen.

5. High temperatures

Zoete aardappelen zijn sneller klaar dan gewone aardappelen. Daarom heb je niet zoveel tijd nodig. Reden genoeg om de temperatuur wat op te schroeven. Verwarm daarom je oven voor op 225 graden, afhankelijk van de sterkte van je oven. Als je je oven een beetje kent, weet je of je hem wellicht iets hoger moet zetten. Begin in ieder geval bij 225 graden.

6. Mix it, throw it, turn it

Laat nóóit frietjes op één kant liggen. Dan krijg je namelijk het gekke effect dat één kant wel goed gebakken en knapperig is en de andere kant niet. Keer de frietjes twee keer tijdens het bakken en je zult merken dat het een groot verschil maakt.

Voel jij je slap en ellendig tijdens je menstruatie?

Deze voedingtips brengen je er bovenop. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
6 tips voor crunchy zoete aardappelfrietjes
Sluiten