6 ultieme manieren om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten

Is er iets vervelender dan 's middags in de spiegel je make-up checken en zien dat er niks meer van over is? Precies, dat is er niet. Daarom hebben we voor jou zes geweldige tips om ervoor te zorgen dat je make-up vanaf nu de hele dag flawless blijft zitten.

Begin altijd met een goede moisturizer

Wanneer je je make-up aanbrengt wil je dat je huid in de best mogelijke conditie is. Een droge of vette huid zorgt er meestal voor dat je make-up in de loop van de dag niet mooi meer zit. Dit kun je voorkomen door een goede moisturizer te gebruiken. Voor een droge huid is een volle, voedende crème zeker in de winter ideaal, en een glimmende, vette huid kan onder controle worden gehouden met een matterende crème.

Gebruik altijd een primer onder je foundation

Een primer is een van die vervelende dingen om geld aan uit te geven omdat je het niet ziet. Maar dat betekent niet dat het het zijn geld niet waard is. Sterker nog, het is een essentieel onderdeel van je make-up wanneer je wil dat deze de hele dag mooi blijft zitten. Een primer geeft je foundation iets om aan te blijven ‘plakken’, en het legt een beschermend laagje tussen je huid en je foundation. Hierdoor wordt er minder foundation door je poriën opgenomen. Ook helpt het bij een vette huid het verschuiven van je foundation te voorkomen, en bij een droge huid voorkomt het dat de foundation zich op gaat hopen op de droge plekken. Er zijn verschillende soorten primers zoals matterende, kleurcorrigerende, hydraterende en poriën verkleinende primers. Zo is er altijd eentje die bij jouw huidtype past.

Fixeer je concealer

Het probleem met concealers is dat ze gedurende de dag vaak ophopen en in de lijntjes gaan zitten, zodat je ze duidelijk ziet zitten. Dit probleem kun je verhelpen door meteen nadat je de concealer aangebracht hebt deze te fixeren met een poeder.

Gebruik ook een primer onder je oogschaduw

Wat voor je foundation geldt, geldt ook voor je oogschaduw. De oogschaduw blijft door een primer langer zitten, en het kruipt niet in de lijntjes. Plus de kleur van je oogschaduw wordt een stuk intenser. Kortom, alleen maar voordelen.

En ja, ook onder je lipstick hoort een primer

Je raadt het vast al; de primer zorgt ervoor dat je lippenstift langer blijft zitten. Vooral voor rode lipsticks is de primer belangrijk want dit zorgt ervoor dat de kleur niet doorloopt in de huid. Ook voor de lipprimer geldt dat de kleur van de lipstick intenser wordt. Breng voordat je de lipprimer aanbrengt een hydraterende crème of lippenbalsem aan zodat je lippen zacht en gehydrateerd zijn voordat je de primer en lipstick aanbrengt.

Als laatste, fixeer altijd maar dan ook altijd je make-up met een transparante poeder

Het fixeren van je make-up door middel van een transparante poeder is de belangrijkste stap om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag flawless blijft zitten. Zorg ervoor dat je hele look precies zit zoals jij het wilt, want na het fixeren is het een stuk moeilijker om nog dingen te veranderen.

Reageer op artikel:
6 ultieme manieren om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten
Sluiten