Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 5 okt 2014

6 x de dagelijkse voordelen die koffiedrinkers ervaren

Koffie, de één kan de dag echt niet beginnen zonder, waar de ander walgt van het bruine goedje. Toch hoort een kopje koffie bij een manier van leven. Mensen vragen zakelijk ook nooit 'zullen we binnenkort een kop thee doen?' maar altijd 'zullen we binnenkort een kop koffie drinken?'. Drama voor de theedrinkers. Dit zijn nog zes situaties waarbij koffiedrinkers toch echt een streepje voor hebben.

1. Ochtend

Koffiedrinkers functioneren niet zonder koffie in de ochtend. De reden dat ze een streepje voor hebben op de niet koffiedrinkers is omdat als ze het warme bruine cafeïnerijke drankje eenmaal op hun lippen en tong proeven, er een soort innerlijk alarm afgaat. Alle motoren worden gestart en het lichaam krijgt een intense boost. Koffiedrinkers houden meeting na meeting, nemen beslissingen en werken keihard. Geen excuus, gewoon gaan.

2. Eerste date

Koffiedrinkers kunnen bij het plaatselijke beroemde koffietentje afspreken om vervolgens het ijs te breken door te praten over de aroma, de melk, het schuim, het bijgeleverde koekje, en de natuurlijk de geur. Theedrinkers hebben minder houvast om passievol over te praten. Gekookt water is nou eenmaal niet het meest sexy onderwerp op een eerste date.

3. Gezondheid

Er zijn onderzoeken die beweren dat koffie toch echt gezond voor je is. Je zou er langer door leven, een betere sportvrouw zijn, makkelijker door kunnen afvallen (psychologisch), en een beter geheugen hebben. Nog een latte macchiato alstublieft.

4. Intimidatie

Mensen met een kopje koffie in hun hand maken direct een zakelijke, serieuze indruk. Met dat ene kopje stralen ze zelfverzekerdheid uit en mensen denken dat je altijd een doel hebt. Zo niet, nog een kopje koffie halen is ook een doel.

5. Sollicitatiegesprek

Zenuwen, zenuwen, zenuwen. Met koffie krijgen koffiedrinkers deze met gemak onder controle. Kopje zelfvertrouwen en ze slepen zo die baan binnen.

6. Avontuur

Koffiedrinkers gaan op avontuur, met jawel, hun koffie. Ga je voor een warme koffie of een overheerlijke ijskoffie. Kies je voor zwart en sterk of voor lichter en een fruitige smaak. Maar dat niet alleen, er kan karamel door of slagroom op. Het komt terug in taarten en gebakjes, ijs, snoepgoed en koekjes.

7. Sociale praatjes en roddels

Waar vinden altijd de gesprekken plaats waar alle (lees: belangrijke) informatie wordt uitgewisseld over het weekend, dates, relaties, feestjes en andere persoonlijke belevenissen? Juist, bij het koffiezetapparaat. Terwijl iedereen braaf wacht tot er een dampende koffie klaar is voor consumptie wordt er vanalles besproken.

Reageer op artikel:
6 x de dagelijkse voordelen die koffiedrinkers ervaren
Sluiten