6 x dingen die je direct kan doen om je ontspannen te voelen

Het hoort er nu eenmaal bij dat je je soms niet erg ontspannen voelt. Misschien heb je wel een onwijs drukke werkweek achter de rug en heb je heel erg de behoefte om eens lekker te ontspannen. Heb je geen tijd voor een uitgebreide spa behandeling? Dan kun je de volgende dingen direct doen om goed te relaxen:

Word één met de natuur

Wat erg ontspannend werkt, is in de natuur wandelen. Laat je telefoon voor de verandering eens thuis en ga ergens heen waar het heel groen is. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die rondliepen in een groene omgeving in een meer meditatieve staat kwamen dan mensen die in de stad waren. Ook bleek dat een wandeling in het park mentale vermoeidheid helpt bestrijden en zelfs je brein activiteit bevordert.

Eet de juiste snacks

Heb je wel eens naar comfort voedsel gegrepen toen je je een beetje gespannen voelde? Je staat echt niet alleen. Het is echter beter voor je state of mind als je kiest voor gezonde vetten, zoals eieren of avocado’s. Je maag staat regelrecht in verbinding met je brein, daarom zul je je ook goed voelen als je goede dingen eet.

Druk op reset

Wist je dat je jezelf kan resetten volgens een Oosterse techniek? Doe dit door druk uit te oefenen op je middelvinger: op het stukje huid waar je vinger in je hand overgaat. Dit maakt een zenuw losser die in verbinding staat met je hersenen.

Eet een banaan

Bananen bevatten een soort proteïne dat je lichaam omzet in een stof die je blij en relaxed laat voelen. Zorg er daarom voor dat je altijd een tros op je bureau hebt liggen om een middagdip te voorkomen.

Zet je favoriete muziek op

Voel je je een beetje gespannen worden? Zet direct je favoriete muziek op. Want uit een onderzoek bleek dat wanneer mensen naar hun favoriete muziek luisteren, ze zich meer ontspannen en kalm voelen.

Kauwgom kauwen

Stop een stukje kauwgom in je mond en het zal eventuele angstgevoelens afnemen, je alertheid bevorderen en stress verminderen.

Reageer op artikel:
6 x dingen die je direct kan doen om je ontspannen te voelen
Sluiten