6 x dingen die je moet weten over je lippen

Onze lippen stiften we maar al te graag, maar grondig verzorgen schiet er nog wel eens bij in. En toch is het óh zo belangrijk. Tips en andere belangrijke dingen die jij moet weten over je lippen:

1. Ze zijn gevoeliger dan je denkt

Onze lieve lippen missen de bescherming die de rest van onze huid wel heeft. Ze maken geen olie aan en hebben ook geen zweetkliertjes. En toch worden ze blootgesteld aan dezelfde (als soms niet ergere) omstandigheden.

2. Ze verdienen regelmatig een scrubsessie

Als je je lippen gezond en mooi wilt houden is scrubben essentieel. Je kunt dit doen met speciale lipscrub, maar ook met een zachte droge tandenborstel.

3. Masseer ze

Jawel, je lippen behoren de Royal Treatment te krijgen. Door ze te masseren bevorder je de bloedtoevoer waardoor ze niet alleen zachter worden, maar ook hun mooie, natuurlijke, roodroze kleur behouden.

4. Moisturizen

Niets nieuws, je lippen goed insmeren. Wel kun je letten op wat je op je lippen smeert. Zo zijn producten met bijenwas bij voorbaat erg goed je lippen. Bijenwas zorgt er bijvoorbeeld voor dat het vocht wat in je lippen zich vast blijft houden in plaats van dat het zich onttrekt van je lippen.

5. Niet aan je lippen likken

Hoe sexy de move ook kan zijn, lik niet teveel aan je lippen. Hoewel je misschien denkt dat het je lippen hydrateert, doet het juist het tegenovergestelde. Zeker wanneer je bijvoorbeeld op de fiets zit. Voel je dat je lippen bijna op barsten staan? Niet likken, maar smeren.

6. Ze hebben ook beweging nodig

Echt waar, je lippen trainen is je van het. Net als spieren kunnen je lippen groter worden naarmate je ze traint. Hmm.. Hoe kunnen we die nu het beste trainen..

Reageer op artikel:
6 x dingen die je moet weten over je lippen
Sluiten