6 x dingen die niemand je ooit vertelde over het borstelen van je haar

Je doet het al zo lang je je kan herinneren, maar deze negen dingen heeft nog niemand je verteld over het borstelen van je haar:

Borstel je haar wanneer het droog is (of bijna droog)

Nat haar heeft de neiging zwakker te zijn en daarom kan je haar sneller breken als je het borstelt wanneer het nog nat is. Kan je niet anders en moet je je natte haar wel borstelen, bijvoorbeeld wanneer je ‘s ochtends snel de deur uit moet? Kies dan voor een kam met wijde tanden in plaats van een borstel.

Begin onderaan te borstelen

Je hebt misschien de neiging aan de bovenkant van je haar te beginnen (bij je wortels), maar doe dit vooral niet. Dan kunnen eventuele klitten namelijk nog heftiger worden en vererger je de boel door het naar beneden te borstelen en meer klitten tegen te komen. Begin daarom aan de onderkant, want zo borstel je klitten gemakkelijk uit je haar.

Kies de juiste borstel voor tijdens het drogen

De borstel die je gebruikt tijdens het drogen van je haar heeft een grote impact op je uiteindelijke look. Een grote borstel zal voor een steil effect zorgen, waar een kleine borstel meer voor krullen zal zorgen.

Ook je haarborstel moet gewassen worden

Net zoals je make-up kwasten, is het ook goed als je haarborstel wordt gewassen. Haal het haar uit je borstel en was hem met een zachte zeep. Professionals raden aan dat eens in de twee weken te doen.

Borstelen is gezond voor je haar

Door je haar te borstelen, worden de natuurlijke oliën die zich op je hoofdhuid bevinden door je haar verdeeld. Dit verzorgt je haar en daarom is borstelen echt heel goed en gezond voor je haar.

Borstelen laat je haar glanzen

Dus think again voordat je deze stap overslaat en je haar in een topknot vastmaakt.

Reageer op artikel:
6 x dingen die niemand je ooit vertelde over het borstelen van je haar
Sluiten