6 x hoe je voorkomt dat je beautyroutine je ouder maakt

Schrik niet, maar grote kans dat je één van de volgende beautyfoutjes wel eens hebt meegepakt. Zonder dat we het weten kunnen we door onze make-up ineens een stuk ouder en minder fris ogen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Lukt het je niet de vinger te leggen op waar het fout is gegaan na een lange make-up sessie? Lees dan gauw wat misschien de oorzaak kan zijn geweest.

Fout nummer 1: Je wenkbrauwen overslaan

Tenzij je misschien Cara of Lily heet, hebben je wenkbrauwen wáárschijnlijk wel profijt bij een wenkbrauwpotloodje. Make-up artiesten hebben verklapt dat dunne wenkbrauwen al snel voor een oude verschijning zorgen, waar dikke, wilde wenkbrauwen juist jeugdigheid uitstralen. Zorg wel dat je niet teveel van je eigen kleur af gaat wijken om toch nog zoveel mogelijk bij je oorspronkelijke look te blijven. Zwarte wenkbrauwen bij een blonde coupe zijn eh, nogal contrasterend.

Fout nummer 2: Je gebruikt geen primer

Last van fijne lijntjes? Ontmoet dan meneer Primer. Een primer vult je fijne lijntjes op waardoor je vervolgens je foundation flawless kunt aanbrengen. Ook is hij geweldig om te gebruiken onder je concealer. Heb je bijvoorbeeld last van wallen? Stop dan met het stapelen van concealer aangezien dit alleen maar de wallen gaat benadrukken. Breng in plaats daarvan een klein laagje primer aan voordat je begint. Echt, het werkt.

Fout nummer 3: Je haarkleur is flets

Wakker worden, flets haar is namelijk een echte boosdoener als je er jong en gezond uit wil zien. Onderzoek heeft aangetoond dat gezond, glossy, glanzend haar wordt geassocieerd met een gezond (en vruchtbaar) lichaam. Teveel moeite om regelmatig naar de kapper te gaan? Probeer dan een gloss die je gewoon thuis kunt aanbrengen. Overal te vinden in de drogist of bij je kapper.

Fout nummer 4: Je gebruikt de verkeerde foundation

De twee grootste fouten die je kunt maken op het gebied van foundation: de verkeerde kleur kiezen en niet goed blenden. Schaf dus alsjeblieft een blender aan (zo’n enig sponsje) en bekijk hier hoe je de juiste foundation kiest.

Fout nummer 5: Eyeliner techniek

Een dikke eyeliner kan je ouder laten ogen als geen ander, zeker als je het verkeerd aanbrengt op je onderste wimperlijn. Let dus op bij het aanbrengen en experimenteer wat het beste staat bij jouw ogen en gezicht. Zo kan een strakke eyeliner over het gehele ooglid erg mooi staan bij blauwe en groene ogen, maar kunnen dames met bruine ogen beter pas halverwege beginnen om een heldere oogopslag te behouden.

Fout nummer 6: Grijstinten

Wees voorzichtig met grijstinten deze herfst. Donkere, askleurige tinten kunnen ook de assige tinten in je huid naar voren laten komen. Ga liever in plaats van grijs voor warmere tinten zoals bruin en oranje. Fake je meteen een klein tripje naar de zon.

Reageer op artikel:
6 x hoe je voorkomt dat je beautyroutine je ouder maakt
Sluiten