Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 23 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

6 x huis-, tuin- en keuken tips voor een stralende witte lach

Behalve netjes twee keer per dag poetsen zijn er nog een aantal trucjes die we kunnen toepassen om onze tanden nog mooier uit te laten komen. Het bleken van je tanden kan ernstige gevolgen hebben voor je glazuur. Daarom nu een aantal veilige huis-, tuin en keukenoplossingen voor mooiere, witte tanden.

1. Sinaasappelschillen

In Thailand hebben ze het volgende trucje bedacht. Mensen wrijven daar het witte gedeelte van de schil tegen hun gele tanden aan. Je wrijft de tanden dagelijks in, wacht een aantal minuten en spoelt daarna je mond. Na een week kun je beginnen met afbouwen en overgaan naar twee keer per week. Let echter wel op. Teveel is ook niet goed aangezien sinaasappels ook heftige zuren bevatten die je glazuur weer zacht maken. Hard poetsen daarna is geen aanrader.

2. Kruidnagel

Ook kruidnagel wordt gebruikt om tanden witter te maken. De makkelijkste manier om hier gebruik van te maken is door een aantal druppeltjes kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en hier vervolgens je tanden mee te poetsen. Het zorgt daarnaast ook nog eens voor een frisse adem én het verwijdert schadelijke bacteriën.

3. Verbrand brood

Say what? In Iran poetsen de dames hun tanden met brood wat compleet verbrand is. Nadat het brood verbrand is wordt het verpulvert tot poeder waar vervolgens de tanden mee worden gepoetst. Geloof het of niet, maar het werkt.

4. Kurkuma

Ook wel geelwortelpoeder genoemd. Ondanks hun mooie afstekende huidje komen de Indische dames aan hun witte tanden middels dit poedertje. Het voelt wel een beetje tegenstrijdig aangezien het poeder knalgeel is, maar het zorgt toch echt voor een prachtig wit gebit.

5. Aardbeien

Eindelijk iets wat tenminste ook lekker smaakt. Je tanden insmeren met het witte gedeelte van de aardbei zorgt voor een stralende lach.

6. Appel

Ook een appeltje is ondanks zijn sterke zuren een witmaker. Deze zuren zorgen namelijk ook weer voor een witte glans. Kijk wel uit, want teveel appeltjes tasten weer je glazuur aan. Maximaal twee per dag.

Reageer op artikel:
6 x huis-, tuin- en keuken tips voor een stralende witte lach
Sluiten