6 x inspiratie om je make-up zo goed mogelijk te organiseren

Als beauty junkie is het makkelijk om binnen mum van tijd een museum waardige collectie aan producten te hebben. Niet zo makkelijk is het om de betreffende collectie altijd georganiseerd te houden. Je oogschaduws liggen tussen je lipsticks en je vindt oogpotloden in je pennenbakje. Als je stash eruit ziet als de uitverkoop in een parfumerie, zijn deze tips dé oplossing.

1. Investeer in een doorzichtig ladebakje

Je hoeft maar één blik op Pinterest inspiratie borden te werpen en het is duidelijk dat doorzichtige ladebakjes erg populair zijn om make-up in op te bergen. Ze zijn diep genoeg om veel producten in kwijt te kunnen en door het doorzichtige uiterlijk heb je die ene mooie lipgloss snel gevonden.

2. Bewaar al je essentials op dezelfde plek

Zoek uit welke producten je elke dag gebruikt en scheidt ze van de rest. Ben je meestal aan het haasten in de ochtend? Verschillende bakjes voor specifieke producten zorgen ervoor dat je niet meer eeuwig op zoek bent naar je favoriete eyeliner.

3. Gebruik kaarsen

Lege kaarsen zijn perfect voor het opbergen van bijvoorbeeld je kwasten. Laat het laatste beetje kaarsvet weken met heet water en een beetje afwasmiddel. Eventjes wachten, schoonvegen en je kwasten hebben een nieuw thuis.

4. Maak je klaar om te gaan labelen

Verzamel al je mooie, ongebruikte dozen die je ooit verzameld hebt omdat je overtuigd was dat je ze op een dag ging gebruiken. Vandaag is de dag: gekleurde labels en handgeschreven teksten zorgen voor een personal touch.

5. Stel je eigen palette samen

Handig is het niet om verschillende oogschaduws uit diverse palettes te gebruiken. Je bent nogal wat tijd kwijt aan het zoeken naar de kleuren die je wilt gebruiken. Een oplossing hiervoor is een Z Palette: je depot je oogschaduws en stopt ze in dit handige, grote palette. Al je favoriete oogschaduws heb je nu bij elkaar.

6. Gebruik make-up als decoratie

Heb je mooie beauty producten die je zelden gebruikt? Denk aan Chanel blushes of een luxe flacon parfum. Deze producten zien er prachtig uit op een dienblad in je kamer. Zo heb je toch nog je eigen museum(pje).

Reageer op artikel:
6 x inspiratie om je make-up zo goed mogelijk te organiseren
Sluiten