6 x solide redenen waarom je meer zou moeten slapen

We weten natuurlijk dat een goede nachtrust wonderen kan verrichten, maar geef toe: soms is het gewoon aantrekkelijker om vier Sex And The City afleveringen achter elkaar te kijken dan op tijd te gaan slapen. Maar dat moet toch echt een beetje afgelopen zijn, want je doet jezelf meer tekort dan je misschien zou denken. Wat een tekort aan slaap met je doet:

1. Je gaat er ouder uitzien dan je daadwerkelijk bent

De fontein der jeugdigheid valt dus blijkbaar te vinden.. in je bedje. Door te weinig te slapen kun je het ouderwordingsproces versnellen wat zorgt voor eerdere lijntjes, oneven pigmenten en een gereduceerde elasticiteit van de huid.

2. Het hindert je huid de mogelijkheid tot genezen

Denk hierbij aan het laten rusten van een pukkeltje over de nacht of donkere vlekjes door middel van UV straling. Door genoeg te slapen heelt je huid aanzienlijk sneller en kom je, naast uitgerust, ook nog eens een stuk frisser voor de dag.

3. Het helpt je niet met afvallen

Hard bezig een aantal kilootjes kwijt te raken? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat slapen ook op je programma staat. Uit onderzoek bleek dat van de vrouwen die te weinig sliepen gemiddeld 44% overgewicht hadden, terwijl van de vrouwen die wél sliepen er maar 23% overgewicht had.

4. Je haar valt er van uit

Hold up, dus dat is de reden waarom het haar van Doornroosje er zo belachelijk goed uitziet? Blijkbaar, want een goede nachtrust voorkomt dat je haren uitvallen.

5. Je vraagt om dramatische wallen

Niks nieuws nee, maar we willen je er toch nog graag even aan herinneren. Hoe fijn je concealer de boel ook kan verbergen, niets wat opkan tegen een frisse blik.

6. Het gaat je datingleven hinderen

Dat klopt dames, weinig slapen zorgt er namelijk voor dat we een stuk minder aantrekkelijk en vooral gezond ogen voor de man en tja, welke man kan het nu weerstaan wanneer je nieuwe hobby in bed liggen is? Zo dachten wij.

Reageer op artikel:
6 x solide redenen waarom je meer zou moeten slapen
Sluiten