6 x tips die je moet weten voordat je jouw concealer koopt

Make-up vinden die precies bij jouw huid past kan, zacht gezegd, best wel een beetje lastig zijn. Eerst moet je ervoor zorgen dat je een juiste kleur vindt die er niet voor zorgt dat je een assige gloed over je gezicht smeert. Vervolgens moet je het voor elkaar zien te krijgen dat je er niet alleen goed uitziet in je badkamer, maar ook wanneer je naar buiten stapt. Oftewel, drama. Een guide voor  het vinden van je perfecte concealer (omdat Casper het spookje zó passé is).

1. Leer je ondertoon te begrijpen

Vind een tint die niet alleen onder je ogen werkt, maar ook over je gehele gezicht. De meeste vrouwen hebben een gele/oranje ondertoon. Is geel jouw ondertoon? Kies dan voor iets met gouden tinten. Ben je meer rood? Kies dan voor iets met een meer oranje toon. Het beste kun je het testen op de overloop tussen je kaaklijn en je nek. De kleur die daar het meest overeen komt is ook geschikt voor de overige locaties van het gezicht.

2. Je hebt maar één kleur nodig

Maak alleen gebruik van twee verschillende kleuren als je last hebt van hoge pigmentatie of meerdere huidskleuren. Is dit niet het geval, dan moet je eruit kunnen komen met één enkele kleur concealer. Hij past zich namelijk sowieso aan aan je foundation.

3. Plaats altijd concealer óver je oogcrème

Het is erg belangrijk de huid onder je concealer goed te verzorgen, zeker als het gaat om wallen. Daarbij zorgt oogcrème er ook nog eens voor dat je concealer makkelijker aan te brengen is en minder snel cake-y wordt.

4. Altijd éérst foundation, dan pas concealer

Je kunt wel eerst je concealer aanbrengen, maar dan verschuift deze meteen weer wanneer je je foundation aanbrengt. Breng dus eerst foundation aan en kijk daarna wat je foundation zelf niet heeft kunnen oplossen en waar je je concealer voor nodig hebt. Concealer komt overigens wel weer vóór het aanbrengen van poeder.

5. Altijd deppen en niet smeren

Wanneer je je concealer namelijk opsmeert in plaats van opdept, blijft de boel niet zitten. Het veegt net zo gezellig heen en weer mee aan je vingers. Je kunt deppen met een kwastje of met je vingers.

6. Gezwollen ogen hebben een donkerdere kleur nodig

Gezwollen ogen zijn iets anders dan wallen. Door lichte concealer te smeren op gezwollen ogen vererger je het effect. Gebruik dus voor gezwollen ogen een donkerdere toon. Hierdoor ‘ogen’ je ogen minder gezwollen.

Reageer op artikel:
6 x tips die je moet weten voordat je jouw concealer koopt
Sluiten