Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 7 nov 2019

6 x waarom een recht-door-zee vriendin goud waard is

Met een beetje geluk heeft iedereen er één: een vriendin die recht door zee is. Soms een beetje confronterend maar uiteindelijk ben je dolblij dat je haar hebt, want zij is goud waard:

1. Ze maakt niets mooier dan dat het is

Ze zal nooit een situatie mooier schetsen dan in werkelijkheid. Zo zal ze je eerlijk vertellen dat haar vakantie eigenlijk hartstikke saai was, in plaats van iedereen te vertellen hoe geweldig het wel niet was. Maar ook zal ze je een spiegel voorhouden als je een foute date aan het romantiseren bent. Deze vriendin is van de realiteit, en zo voorkomt ze jou een hoop ellende.

2. Je kan bijna geen ruzie met haar krijgen

Ze zegt namelijk wat ze denkt, altijd. En daardoor is het bijna niet mogelijk om spanningen zo hoog te laten oplopen totdat er een ruzie uitbreekt. Ze wijst je direct op iets wat haar niet aanstaat of wat haar kwetst. Door haar recht door zee strategie zijn jullie altijd binnen een mum van tijd weer goed met elkaar.

3. Ze weet het ijs op élk moment te breken

Haar recht door zee mentaliteit zorgt er ook voor dat ze op elk moment het ijs weet te breken. Ongemakkelijke stiltes op feestjes of verjaardagen weet ze zo uit de lucht te halen. Ze brengt ontspanning door te zeggen wat ze denkt: ‘Goh, wat een stilte hier zeg, er is toch iemand jarig?’ En juist dan begint iedereen te lachen en wordt het een feestje om nooit meer te vergeten.

4. Ze laat je nóóit in een verkeerde outfit de deur uitgaan

Ze laat haar ogen niet eens boekdelen spreken, want de woorden rollen direct al uit haar mond: ‘Je ziet er níet uit!’. Soms is het vervelend, helemaal als je zelf wel tevreden was over je outfitje. Maar achteraf ben je haar toch wel dankbaar. En je weet stiekem dat heel veel vriendinnen niets hadden gezegd, om je niet te kwetsen. Maar uiteindelijk is dát pas kwetsend.

5. Ze praat nooit met je mee

Deze vriendin heeft een mening, en zal nooit een andere mening aannemen dan haar eigen. Ze praat niet met je mee, ook niet als het over heftige onderwerpen gaat. Hierdoor ken je haar áls geen ander. Je weet namelijk écht wat zij vindt. Van politiek tot vriendinnengezeur, ze heeft haar hart op de tong liggen.

6. Hilarische momenten in overvloed

Haar heerlijke eerlijke uitspattingen zorgen voor de meest hilarische momenten. Ze is een opvallend persoon, maar op de juiste manier. Want ze is als geen ander zichzelf. En een eerlijk vriendin heeft élke vrouw nodig.

LEES OOK: 21 dingen die je alleen met je beste vriendin achter gesloten deuren doet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Your Tango

Reageer op artikel:
6 x waarom een recht-door-zee vriendin goud waard is
Sluiten