Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 1 jul 2019

6 x waarom een sportschool lidmaatschap hetzelfde is als daten

Een sportschool lidmaatschap en daten: twee compleet verschillende werelden, zou je denken. Maar niets is minder waar. Want de twee hebben griezelig veel gelijkenissen en dat bewijst maar weer eens dat het eigenlijk hetzelfde is:

De ongemakkelijke eerste ontmoeting

Sportschool: Er lopen overal trainers rond. Ze lijken zó aardig en je weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt hier naartoe te komen. Maar achter die (veel te strakke) sportbroeken en sportschoenen schuilt jouw lot. Waar zij allang van op de hoogte zijn.

Daten: Een mogelijk nieuwe lover weet gelijk of hij/zij geïnteresseerd in je is. Dit gebeurt meestal al in de eerste vijf minuten. Die druk is meer dan genoeg om je zeer ongemakkelijk te voelen.

De constante onzekerheid

Sportschool: ‘Iedereen staart me aan. Nee, serieus. Ik denk dat tien paar ogen me nu aankijken. Gebruik ik misschien het apparaat verkeerd?’

Daten: Na de eerste date besluit je een berichtje te sturen. Kan geen kwaad, toch? ‘Waarom hoor ik maar niks? Het is zeven uur geleden dat ik was heb gestuurd. Is hij dood?’ Je gedachten denken aan alles wat onlogisch is.

In het begin lijkt alles goed

Sportschool: ‘Ik heb echt de deal van de maand. Persoonlijke begeleiding en maar 60 euro per maand? Ha, geen geld’

Daten: Je hebt een nieuwe match op Tinder die er goed uitziet én humor heeft én ook nog eens een eigen bedrijf runt.

De overduidelijke waarschuwingstekens

Sportschool: Je trainer spreekt een voicemailbericht in op je telefoon dat hij je al een tijdje niet meer heeft gezien. Ironisch genoeg ontvang je het bericht wanneer je net op de bank ploft met een pizza.

Daten: De (iets te enthousiaste) date heeft je al vier berichtjes gestuurd en belde je om gewoon gedag te zeggen. En héél toevallig fietste hij langs je huis om persoonlijk gedag te komen zeggen. Al weet je bijna zeker dat je hem al vijf rondjes hebt zien fietsen..

Het argument dat het te snel is

Sportschool: Niet nu stoppen. Ze zeggen dat je het drie maanden moet geven voordat je resultaat ziet. Hard werken en veel discipline gaan in je voordeel werken.

Daten: ‘Waarom stoppen we er nu mee? Het is pas date drie en we beginnen elkaar net goed te kennen’, smeekt je date met puppy ogen.

Wanneer je wilt stoppen en charmes je overhalen

Sportschool: Je hebt besloten dat je je lidmaatschap wilt opzeggen, maar juist dán hebben ze 50% korting. Én je krijgt nog een gratis bidon. ‘Ach, ik ga nog wel één maandje door.’

Daten: Heeft je date teveel gedronken op een feestje? Ineens maakt hij zelf crème brûlée en komt op je werk langs met bloemen. Ineens maakt het je niet meer zoveel uit. ‘Wat een schatje’, is het enige dat je kan denken.

Reageer op artikel:
6 x waarom een sportschool lidmaatschap hetzelfde is als daten
Sluiten