6 x waarom het een zegen is om blauwe ogen te hebben

Oh blauwoogjes wat zijn jullie mooi. En heel speciaal, want jullie komen nauwelijks voor. Minder vaak dan je zou denken waarschijnlijk. Maar het hebben van blauwe ogen is niet alleen ontzettend mooi, het is een zegen. Dit is waarom.

1. Je bent zeldzaam

Je zou het misschien niet zeggen omdat je in Nederland waarschijnlijk veel blauwoogjes kent. Maar, slechts tien procent van de wereldbevolking is gezegend met blauwe ogen. Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen zouden blauwe ogen zijn ontstaan door een mutatie die 10.000 jaar geleden is ontstaan.

2. Je bent intelligenter

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Louisville, zouden mensen met blauwe ogen intellectueel begaafder zijn. Ze bedenken een goede strategie, kunnen planmatig te werk gaan en zijn een pro in het oplossen van puzzels.

De verklaring waarom er een verschil is gevonden tussen de oogkleuren van de mens en intelligentie is niet helemaal duidelijk. Dit soort onderzoeken zijn zogenaamde correlationele onderzoeken. Dit betekent dat er een verband is gevonden, echter weet men niet wat dat verband dan heeft veroorzaakt.

3. Mensen vinden je aantrekkelijk

Tja, het is nu eenmaal bekend dat maar héél weinig mensen blauwe ogen hebben en dat maakt jou bijzonder. En dat is een voor velen heel aantrekkelijk. Daarnaast schijnt het dat mensen met blauwe ogen vaak worden gezien als jeugdig, fris en mensen die lange relaties aangaan. You sexy blue eyes goddess.

Blauwe ogen hebben

4. Je kan meer pijn en stress verdragen

Onderzoekers aan de University of Pittsburgh hebben ontdekt dat blanke vrouwen met blauwe ogen beter tegen pijn en stress kunnen. Deze informatie is verzameld van 58 zwangere vrouwen die een pijnlijke geboorte hadden doorstaan. Wetenschappers ontdekten dat de vrouwen met blauwe ogen minder pijn en minder depressieve gevoelens hadden dan de vrouwen met bruine ogen. Wat een opluchting.

5. Je hebt minder kans op een huidaandoening

Een onderzoek gepubliceerd in ‘Nature Genetics’ onthulde dat in een groep van 450 personen met de huidziekte vitiligo het overgrote deel bruine ogen had. Maar, als blauwoogje heb je wel vaker een lichtere huid. Daarom is het in de zon altijd uitkijken geblazen. Het huidje dient dan ook goed ingesmeerd te worden om je huid tegen huidkanker te beschermen.

6. Je kunt beter tegen alcohol

Ha! Zie je wel. De Georgia State University deed een onderzoek met 12.000 mannen en vrouwen en de onderzoekers concludeerden dat mensen met blauwe ogen meer alcohol dronken dan mensen met bruine ogen. Zij geloven dat dit kwam omdat mensen met bruine ogen zich sneller dronken voelen en daarom eerder stoppen met drinken. Nog een wijntje dan maar?

Wist je dit ook al? Onderzoek bewijst dat mensen met blauwe ogen allemaal dezelfde voorvader hebben

Reageer op artikel:
6 x waarom het een zegen is om blauwe ogen te hebben
Sluiten