Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 9 aug 2015

6 x waarom je je leuke collega’s meer mag waarderen dan wie dan ook

Vriendinnen zijn enorm belangrijk. Een vriendje kan ook een enorme rol spelen. Maar je collega's. Je collega's zien je nog wel het meest. Je collega's zijn er altijd en maken je mee in de goede en de slechte tijden. Je successen en de momenten waarop je onderuit gaat. En hoewel je natuurlijk altijd met gemak kunt roepen dat 'werk maar werk is', moet je de waarde van leuke collega's nooit, maar dan ook nooit onderschatten.

Laten we beginnen met het feit dat heus niet iedere werkgelegenheid je de leukste collega’s oplevert. Maar in dit geval gaan we natuurlijk van het beste uit:

1. Je collega’s staan altijd voor je klaar om je een handje te helpen

Échte collega’s staan altijd voor je klaar op het moment dat je best een beetje hulp kunt gebruiken. Hoe druk iemand het ook heeft, als jij echt in hoge nood zit komen collega’s je toegesneld. Het is tenslotte één voor allen, allen voor één. Weten dat je altijd iemand hebt om even op te leunen is een luxe die je misschien zomaar eens over het hoofd zult zien.

2. Je collega’s zijn áltijd te porren voor de nodige break of een koffie-blokje om

Het fijne aan collega’s zijn? Er af en toe helemaal klaar mee zijn. Jullie weten van elkaar hoe een dag eruit ziet en wanneer de nodige breakjes moeten worden genomen. Dat resulteert soms in een blokje om en de andere keer weer in een kopje koffie. En heb je er wel eens bij stilgestaan wat voor leuke gesprekken eruit deze kleine momenten rollen? Het is je moment van bonding. Je let even niet op en poef! Je hebt er een maatje bij.

3. Je collega’s zijn er voor je op de momenten dat het buiten werk even niet goed gaat

Collega’s waar je lang mee werkt hebben het dondersgoed door wanneer jij in een goed humeur bent, maar ook zeker wanneer het niet goed met je gaat. Met een beetje mazzel zijn jouw collega’s vervolgens niet bang om even te polsen of alles wel goed met je gaat en om je het nodige hart onder de riem te steken. Toch verdomde waardevol, niet waar?

4. Je collega’s gunnen je succes

Natuurlijk, iedereen wil hogerop en zien dat iemand anders een promotie voor je neus wegkaapt is niet bepaald prettig. Maar aan wie ligt dat uiteindelijk? Exact. Aan jezelf. Als jouw collega een welverdiende promotie pakt ben je blij voor je collega. En zo zijn je échte collega’s dat ook voor jou. Ze weten als geen ander hoe hard je ervoor hebt gewerkt en wat voor eer het eindelijk is dat je bent waar je nu bent.

5. Je collega’s leren je kennen als geen ander

Niemand ziet jou eigenlijk zoveel als je collega’s. Je zit (mogelijk) iedere dag weer achter je bureautje met dezelfde mensen, vergadert met dezelfde mensen, borrelt met dezelfde mensen, gaat op kantooruitje met dezelfde mensen. Goh, wat kennen deze mensen jou eigenlijk goed. Ze kennen jouw persoonlijkheid. Ze weten welk drankje je het liefste drinkt. Wat je hobby’s zijn. Waar je moeder naar toe op vakantie is. Nooit bij stilgestaan zeker?

6. Je collega’s worden familie

En met een beetje pech worden je collega’s een beetje familie. De een misschien meer dan de ander, maar oh wat ben je dol op ze. Wat kun je met ze lachen. Wat zie je ze graag dronken op de fiets stappen na een borrel. Wat geef je ze graag een high five in de gang. Wat deel je graag je suffe weekendverhalen met ze en wat drink je graag een kopje koffie met ze. Leuke collega’s zijn goud waard. Neem ze nooit zomaar voor lief, ze kennen je vaak beter dan je denkt.

Reageer op artikel:
6 x waarom je je leuke collega’s meer mag waarderen dan wie dan ook
Sluiten