Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Nieuws 22 januari 2017

6 x waarom wij meisjes het langer volhouden in de apres-ski

De wintersport draait om skien, eten en gezelligheid. Vooral laatstgenoemde mag niet ontbreken. Daarom zijn we allemaal aan het einde van de dag te vinden in de apres-ski. Er wordt gedanst, gelachen en gedronken. En de eindstand? Wij vrouwen houden het langer vol:

1. Mannen staan 1-0 achter door de halve liters in de middag

Tja, de mannen vinden het vaak al nodig om rond een uurtje of 11 de eerste halve liters naar binnen te gieten. Of ze het werkelijk lekker vinden of simpelweg vinden horen bij het man-zijn laten we in het midden.

2. Terwijl wij om 16:00 nog een Apfelkuchen mit Sahne eten

Ha, nadat we bijna het hele ski-gebied al hebben gezien (want o zo sportief zijn we toch?!) trakteren we onszelf op een heerlijk appeltaartje met warme chocolademelk. Perfect zo voor de apres-ski. Want wij gaan met een goede bodem het feestgeruis in.

3. We zijn druk met handjes schudden met ski-leraren

We blijven een zwak voor ze houden en zij voor ons. Je voelt je net Maxima daar, iedereen wilt met je praten. En dan schiet het er nog wel eens bij in om je biertje op te drinken.

4. Of we zijn al met hem mee naar zijn eigen skihut

Eh… ja die willen we nou eenmaal allemaal afvinken op onze bucketlist. Sorry not sorry.

5. We hebben Uggs in de achterbak liggen

En het is werkelijk een hele verademing om te stampen in de apres-ski met comfortabele schoenen in plaats van die helse skischoenen. En mannen? Die denken daar natuurlijk niet aan en janken na een aantal uur over zere voeten.

6. Mannen doen tijger maar zijn pussy

Want de volgende dag zijn ze meer aan het klagen en steunen dan dat wij doen. Tja, gevalletje: stoer-doen-maar-het-niet-zijn als je het ons vraagt.

Speciaal voor alle meisjes die op wintersport gaan:
7 herkenbare situaties voor álle meisjes die op wintersport gaan

Reageer op artikel:
6 x waarom wij meisjes het langer volhouden in de apres-ski
Sluiten