6 x waarom wijn drinken je zorgen even laat vergeten

Wijn is soms fijn. En meer inleiding is er niet nodig, toch?

1. Het helpt je te relativeren

Een wijntje drinken, of het nu is met je vriendinnen, met je moeder, lover, of alleen, is ontspannend. De stress of de zorgen glijden net wat makkelijker van je af. Je weet dat alcohol geen oplossing voor je problemen is, maar het helpt wel om alles een beetje te relativeren. Want ja, er zijn ergere dingen in het leven.

2. Het is gezellig

Als je wijn drinkt is dat negen van de tien keer met je vriendinnen. En met hen zijn is eigenlijk ook een vorm van therapie. Want je analyseert je problemen opnieuw en opnieuw en opnieuw. Totdat je aangeschoten bent. En misselijk van de kaas, worst en chips die jullie erbij eten.

3. Je vertelt sneller wat je lever hebt

Krop je normaal wel eens je problemen op, met een glas wijn, vertel je veel sneller wat er aan de hand is. Ja, soms betekent dat dat je aan een collega bij de vrijdagmiddagborrel je allerdiepste geheimen vertelt. Maar eerlijk, dat lucht ook wel een beetje op toch? En wat kan hij verder met die informatie? Niets, dus maak je niet druk en geniet van het gevoel dat je kon vertellen wat je dwars zat.

4. Je wordt creatiever

En komt zo tot betere en originelere oplossingen voor je problemen. Met een glas wijn in je hand kun je ineens veel beter out of the box denken. Echt, dat is wetenschappelijk bewezen. En als de wetenschap het zegt, is het waar.

5. Je laat dingen los

De controlefreak in jou, staat heel eventjes op pauze als je tijd spendeert met een fles wijn. Dingen die je normaal liever niet uit handen geeft, laat je nu ineens los. En als iets nu niet op jouw manier gaat, dan vind je dat ook niet meer de grootste ramp uit de geschiedenis van de mensheid. Oké, je checkt nog steeds om de tien minuten of je sleutels, telefoon en pinpas nog in je broekzak zitten, maar het is al niet meer om de tien minuten.

6. Je vindt alles ineens reuze grappig

Als je genoeg wijn drinkt tenminste. En een goed humeur is alles wat je wilt toch?

LEES OOK: Heldin: deze vrouw laat een work-out mét wijn zien
wijn workout

Reageer op artikel:
6 x waarom wijn drinken je zorgen even laat vergeten
Sluiten